Bravo, deco! Predškolci u Subotici prodavali limunadu kako bi skupili novac za pomoć osobama sa autizmom

05.08.2022

08:24

0

Svako ko je šetao, zaustavio se kod našeg štanda i kupio limunadu. Veliku podršku smo imali i od roditelja naše dece, rekla je vaspitačica ove humane dece

Bravo, deco! Predškolci u Subotici prodavali limunadu kako bi skupili novac za pomoć osobama sa autizmom
subotica - Copyright Foto/Subotica.com

Mališani iz predškolske ustanove "Naša nada" u Subotici, u centru grada su upriličili "Limunijadu", a sav prihod od prodaje ovog osvežavajućeg napitka namenjen je Gradskom udruženju za pomoć osobama sa autizmom.

"Limunijada" bila je prilika da se sugrađani okrepe uz čašu ovog osvežavajućeg napitka, ali i prilika da najmlađi sugrađani još jednom prikažu humanost na delu, te podsete sve nas na značaj empatije i zajedništva.

- Prodajom limunade u centru grada želeli smo da pružimo podršku i pomoć našim prijateljima iz udruženja "Autizam". Osmislili smo štand, ukrasili ga tako da bude upadljiv. Svako dete je na glavi nosilo krunicu sa limunom. Zajednički smo napravili limunadu i nudili ovaj okrepljujući napitak našim sugrađanima koji su nam ostavljali dobrovoljni prilog - istakla je Jasmina Štetaković, vaspitač u PU "Naše nade".

Odziv sugrađana, prema njenim rečima, bio je fenomenalan.

- Svako ko je šetao, zaustavio se kod našeg štanda i kupio limunadu. Veliku podršku smo imali i od roditelja naše dece - navela je Štetaković. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: subotica.com

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike