Gradski centar za socijalni rad upoznat sa prebijanjem deteta u Obrenovcu: Preduzeli smo sve mere za zbrinjavanje!(VIDEO)

26.07.2022

11:55

0

U centru nisu odgovorili da li je dete i dalje u blizini ženske osobe koja ga tuče na snimku

Gradski centar za socijalni rad upoznat sa prebijanjem deteta u Obrenovcu: Preduzeli smo sve mere za zbrinjavanje!(VIDEO)
majka bije - Copyright printscreen/Twitter/@Silvana71376830

Gradski centar za socijalni rad u Beogradu upoznat je sa video-snimkom na kome majka tuče dete mlatilicom za muve, dok ono vrišti od plača, potvrđeno je za 24sedam u ovoj ustanovi.

- Gradski centar je reagovao u skladu sa zakonom, procenom i procedurom i preduzeo je neophodne mere iz svoje nadležnosti u odnosu na zaštitu i zbrinjavanje maloletnog deteta koga navodite u dopisu. Tim stručnjaka GCSR će nastaviti da preduzima sve mere i aktivnosti u daljoj zaštiti deteta u skladu sa procenom, potrebama i aktuelnom situacijom. Takođe, nastaviće se saradnja sa relevantnim institucijama i ustanovama iz sistema - piše u odgovoru centra.

 

 

Oni, ipak, nisu želeli da kažu da li je dete i dalje u blizini ženske osobe koja ga tuče niti da li se radi o majci deteta.

- Poštujući zakonsku obavezu na čuvanje privatnosti korisnika i ličnih i poverljivih informacija, posebno kada je reč o zaštiti prava i interesa dece, Gradski centar za socijalni rad nije u mogućnosti da javno komentarišu konkretne slučajeve. Na čuvanje i poverljivost podataka i isključivanje javnosti iz rada na konkretnim slučajevima obavezuje nas kako zakon tako i profesionalna etika - piše u odgovoru koji su nam dostavili.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike