Ljubitelji tradicionalnog zvuka počeli odbrojavanje! Na 61. Saboru trubača i grupa „357" (FOTO)

05.07.2022

17:17

0

Prvi vikend u avgustu i zvanično je rezervisan za dobar provod

Ljubitelji tradicionalnog zvuka počeli odbrojavanje! Na 61. Saboru trubača i grupa „357" (FOTO)
guca_1_06082015_0009 - Copyright ATAImages/Miloš Rafailović

Ovogodišnji 61. po redu Sabor trubača svakako će okupiti veliki broj domaćih, ali i stranih posetilaca, zaljubljenika u trubu i tradicionalni srpski zvuk. Kada su organizatori još i objavili program, međutim, postalo je jasno da će i oni koji vole nešto drugačije moći jednako dobro da se provedu.

Od 5. do 7. avgusta, tako, nema ko neće uživati u spektaklu, a za kompletnu realizaciju, vizuelizaciju i tehničku produkciju festivala zadužen je „Skymusic".

Naime, pored „Big Benda", orkestra RTS-a, trubačkog orkestra Ekrema Mamutovića, te Dejana Lazarevića, grupa „357" takođe će se čuti. Njihov dan biće subota, a hitove poput „Srbija je jedna", „Beograd", „Dan Svetog Ilije", „Cigane" pojedinci već jedva čekaju da čuju u sklopu ove manifestacije.

Podsetimo, ovaj bend je osnovan 1996. godine, kada su počeli da rade svoje prve pesme pod uticajem različitih muzičkih žanrova, poput hard roka, panka, regea, folka i drugih, naizgled nespojivih pravaca u muzici, postajući tako jedan od prvih „krosover" bendova na našim prostorima. Godine 2011. su napravili pauzu, da bi se 2017. vratili na scenu s „Bakljom".

Od 2015. u sastavu benda je i Danijela Veselinović, jedina devojka u Srbiji koja predvodi trubački orkestar, a koju publika u Guči odlično poznaje.

Promo, Line up
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike