Odlične vesti za naše turiste: U Tursku od danas bez negativnog testa na koronu!

01.06.2022

08:13

0

Novo pravilo važi preko svih graničnih prelaza

Odlične vesti za naše turiste: U Tursku od danas bez negativnog testa na koronu!
Turska more (4) - Copyright Pixabay

Za ulazak u Tursku od danas više nije potreban negativan PCR ili brzi test na koronavirus preko svih graničcnih prelaza, objavio je list Hurijet.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Turske uputilo je cirkularno pismo guvernerima 81 provincije u toj zemlji u kojem ih obaveštava o ukidanju obaveze posedovanja negativnih rezultata PCR-a ili brzog testa na korona virus za ulazak u zemlju preko svih graničnih prelaza - vazdušnih, kopnenih, železničkih i pomorskih, prenosi Interfaks.

Ranije su turisti bez potvrde o vakcinaciji ili potvrde o preležanom kovidu-19 za ulazak u Tursku morali da prilože negativan PCR test urađen najmanje 72 sata pre ulaska, ili antigenski test ne stariji od 48 sati.

Turska je od 30. maja ukinula i obavezno nošenje maski, a to pravilo je ostalo na snazi samo u medicinskim ustanovama.

Pixabay
 

Turska je kao jednu od poslednjih mera ukinula nošenje maski u zatvorenom prostoru, koja je uvedena za sprečavanje širenja koronavirusa.

- Obaveza nošenja maski u zatvorenim prostora je potpuno ukinuta. Maske će još uvek biti obavezne u prevozu i zdravstvenim ustanovama dok broj zaraženih na dnevnom nivou ne padne ispod 1.000 - rekao je još tada Erdogan na sastanku Kriznog štaba koji je upravljao kovid krizom u Turskoj od početka pandemije.

Dodao je da se krizni štab neće sastajati osim ukoliko se ne dese neke "vanredne okolnosti“.

Preporučeno je da i dalje nose maski osetljive grupe poput ljudi starijih od 65 godina i osoba sa zdravstvenim problemima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike