Jeste li zainteresovani da radite u jednom od najsavremenijih zatvora u Evropi? Ministarstvo raspisalo konkurs za Službu obezbeđenja u KZP

20.07.2022

12:11

0

Konkurs za pripadnike Službe obezbeđenja KPZ Kragujevac je otvoren od danas

Jeste li zainteresovani da radite u jednom od najsavremenijih zatvora u Evropi? Ministarstvo raspisalo konkurs za Službu obezbeđenja u KZP
Zatvorski čuvar: Ilustracija - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde Vlade Republike Srbije raspisala je danas konkurs za prijem u radni odnos 138 pripadnika Službe za obezbeđenje u novom Kazneno-popravnom zavodu (KPZ) u Kragujevcu, čije otvaranje je planirano do kraja godine.

Novi KPZ, smeštajnih kapaciteta za 500 lica lišenih slobode, imaće najviši stepen obezbeđenja i biće opremljen posebnim tehničkim sistemom zaštite koji podrazumeva i više stotina termovizijskih kamera najnovije generacije.

Zavod se gradi u skladu sa savremenim standardima Evropskih zatvorskih pravila i moći će da se poredi sa najsavremenijim zatvorima Evropske unije.

Prilikom izgradnje zavoda biće ispoštovani svi međunarodni standardi u pogledu humanog smeštaja, adekvatne zdravstvene zaštite lica lišenih slobode i čuvanja osetljivih kategorija, u koje spadaju i lica sa posebnim potrebama.

Profimedia
 

Zavod će biti opremljen nameštajem proizvedenim u kazneno-popravnim ustanovama u Nišu, Požarevcu (Zabeli), Sremskoj Mitrovici, KPZ-u za maloletnike u Valjevu, kao i posteljinom koje šiju osuđenice u KPZ-u za žene u Požarevcu, čime su ostvarene velike uštede budžetskih sredstava.

Konkurs je objavljen na internet adresi Ministarstva pravde www.mpravde.gov.rs, kao i na sajtu eUprave, Nacionalne službe za zapošljavanje, a objavljen je i u listu "Poslovi“.

Rok za podnošenje prijava je 15 dana i počinje od 21. jula i traje do 4. avgusta 2022. godine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike