Divna vest: Srbi na KiM dobili novi dom!

13.07.2022

17:20

0

Tokom prigodne svečanosti povodom useljenja porodice u novu kuću, Borislav Tajić je rekao ''da nikakve zabrane ne mogu sprečiti da pomoć države Srbije i Kancelarije za KiM stigne do svakog našeg čoveka''

Divna vest: Srbi na KiM dobili novi dom!
Tan2022-7-13_184249970_2 - Copyright TANJUG/ KANCELARIJA ZA KIM

Zamenik direktora Kancelarije za KiM Borislav Tajić uručio je danas zajedno sa predsednikom opštine Leposavić Zoranom Todićem ključeve novoizgrađene kuće porodici Vukojević iz Leposavskog polja, za čiju je izgradnju Kancelarija za KiM izdvojila više od 2,8 miliona dinara.

Porodica Vukojević jedna je od socijalno najugroženijih porodica na teritoriji opštine Leposavić i danas su rešili svoje stambeno pitanje, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

Tokom prigodne svečanosti povodom useljenja porodice u novu kuću, Borislav Tajić je rekao ''da nikakve zabrane ne mogu sprečiti da pomoć države Srbije i Kancelarije za KiM stigne do svakog našeg čoveka''.

- Uprkos današnjoj zabrani Prištine da direktor Kancelarije za KiM Petar Petković poseti Kosovo i Metohiju i bude danas ovde sa nama, ništa nas ne može sprečiti da pomoć našem stanovništvu stiže, kako ovde u Leposaviću tako i širom KiM. Dokaz toga je i današnja predaja ključeva i useljavanje porodice Vukojević, koja je jedna od najugroženijih. Njihovi stambeni uslovi su bili takvi da je rešenje njihovog preblema ovde bio jedini pravi način za ovu porodicu - istakao je Tajić.

TANJUG/ KANCELARIJA ZA KIM
 

On je dodao da porodica Vukojević nije jedina koja će rešiti na ovaj način svoje stambene uslove.

- Već u bliskom periodu mi ćemo useliti još pet porodica za koje su stanovi izgrađeni i spremni za raspodelu. Ovakvu vrstu pomoći samo u prethodne dve godine u opštini Leposavić dobilo je preko 170 domaćinstava, što kroz izgradnju, rekonstrukciju svojih stambenih objekata i potrebne pomoći u građevinskom materijalu za poboljšanje uslova stanovanja. Tu su i pomoći koje se tiču dogradnje za višečlane porodice, nastavak započete gradnje... Prioritet stambenog zbrinjavanja na ovim prostorima je jedan od najvažnijih, kako za opštinu Leposavić, naravno i za Vladu Srbije, za Kancelariju za KiM jer mi smo to prepoznali - istakao je Tajić.

Predsednik Opštine Leposavić Zoran Todić naveo je da je glavna misija države Srbije, Kancelarije za KiM i Opštine poboljšanje uslova života srpskog naroda u pokrajini, kao i da je stambeno zbrinjavanje jedan od prioriteta.

- Sredstvima Kancelarije za KiM izgrađena je ova kuća koja je data na korišćenje porodici Vukojević koja je živela u zaista lošim stambenim uslovima. Ovo je samo jedan u nizu projekata koje opština realizuje uz pomoć i uz punu podršku države Srbije i naše Kancelarije. Mi smo tu da radimo, da vodimo brigu o svakom stanovniku. Danas bez obzira na sve izazove i iskušenja pred kojima se nalazimo rešeni da budemo svoj na svome, nije moguće da se uopšte stvaraju uslovi sigurne budućnosti bez pomoći i podrške naše države Srbije, predsednika Aleksandra Vučića koji vodi politiku mira i stabilnosti i politiku koja je danas ojačala našu državu Srbiju i taj boljitak oseća i srpski narod koji živi na KiM - rekao je Todić.

TANJUG/ KANCELARIJA ZA KIM
 

Žarko Vukojević je istakao da je za njegovu porodicu danas poseban dan i zahvalio Kancelariji za KiM i opštini Leposavić na pomoći i podršci da se skuće i opstanu u pokrajini.

Porodici Vukojević je danas trebalo da uruči ključeve od nove kuće direktor Kancelarije za KiM Petković, ali mu vlasti Privremenih institucija u Prištini nisu dozvolile da uđe na teritoriju pokrajine, dodaje se u saopštenju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike