Bruka i sramota: Petkoviću ponovo zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju!

13.07.2022

07:07

0

Beograd odavno nema dileme šta radi Aljbin Kurti

Bruka i sramota: Petkoviću ponovo zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju!
petar petkovic Kancelarija za kim - Copyright Kancelarija za KiM

Direktor kancelarije za KiM Petar Petković, kome je i jutros ponovo zabranjen ulazak na KiM, poručio je Prištini i Evropskoj uniji da se urazume ukoliko žele nastavak razgovora u Briselu.

On je za tv Pink rekao da je Beograd spreman da ide u pravcu kompromisnog rešenja, ali da je kap koja je prelila prepunu čašu to što Beograd "neko ponižava, da neko na ovakav način krši sve sporazume".

- Zato neka dobro razmisli EU kada sledeći put čuje različite izgovore Aljbina Kurtija jer se iza toga krije isključivo mržnja prema srpskom narodu, mržnja prema predsedniku Aleksandru Vučiću i svemu što Srbija radi na prostroru KiM  rekao je on.

On je naglasio da se Beograd zalaže za mir i stabilnost na prostoru Zapadnog Balkana.

- Razumite za dijalog je potrebna i druga strana, neko ko će sa vama da pregovara i dogovara se. U ovom trenutku tu imamo Aljbina Kurtija koji sve odbija, zabranjuje posete, koji se bahato ponaša. Zbog toga je na EU da konačno jasno utvrdi ko je krivac u dijalogu, a svakako to nije Beograd - rekao je Petković.

On je dodao da Beograd odavno nema dileme šta radi Aljbin Kurti i kako se ponaša, kao i da ga njegovo "protivpravno, bahato i šibicarsko ponašanje" apsolutno više ne iznenađuje.

- Moj današnji dolazak na Končulj jeste pre svega poruka međunarodnoj zajednici koja je očigledno nevešta ili se tako pravi kada je Priština u pitanju i kada gleda kroz prste Aljbinu Kurtiju i Prištini koji svaki dan krše sporazume koje smo postigli u Briselu uključujući i Sporazum o zvaničnim posetama - rekao je Petković.

TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ
 

Kako je rekao on je današnju posetu uredno i na vreme najavio da bi pokazao, pre svega međunarodnoij zajednici, da ne postoje nikakvi izgovori koje je juče Priština dala zašto nije mogao da uđe juče na KiM.

Ukazao je da je obrazloženje za jučerašnju zabranu bilo da je ponedeljak bio neradni dan.

- Uvek su neradni dani na KiM kada se radi o Srbima i kada je reč o tome da Srbi treba da ostvare  svoja prava u svojoj južnoj Pokrajini. I Beograd ima svoje neradne dane pa sve svoje obaveze izvršavamo na vreme i u skladu sa sporazumima koje smo postigli u Briselu. I baš da bih pokazao EU da je to samo izgovor Aljbina Kurtija ja sam odmah najavio svoju posetu da bih video da li je juče neradan dan kada su dobili novu najavu i novi mejl. I naravno, van radnog vremena sinoć je stigao odgovor da mi se zabranjuje ulazak na KiM ponovo i ne navodi se nikakav razlog - rekao je Petković.

Kako je dodao ne radi se o neradnom danu već o samovolji Aljbina Kurtija koji krši sporazum gde se glavnom pregovaraču iz Beograda zabranjuje ulazak na KiM.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kosovo online

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike