Kokain, ekstazi, marihuana - haos na drugom danu Exita: Policija pronašla drogu kod 53 osobe, njih 19 lišeno slobode!

09.07.2022

09:40

0

Tokom drugog dana "Exit" festivala, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova zaplenili su različite vrste narkotika od ukupno 53 lica

Kokain, ekstazi, marihuana - haos na drugom danu Exita: Policija pronašla drogu kod 53 osobe, njih 19 lišeno slobode!
exit 2021 foto kaca (5) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu, po naređenju ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina nastavljaju pojačanu kontrolu prostora na kome se održava "Exit" festival.

Tokom drugog dana "Exit" festivala, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova zaplenili su različite vrste narkotika od ukupno 53 lica, a 19 lica lišeno je slobode.

Kod privedenih lica pronađena je manja količina marihuane, kokaina, "ekstazija" i druge psihoaktivne supstance

Kod 46 lica droga je pronađena na području Petrovaradinske tvrđave.

Protiv svih osumnjičenih biće podnete krivične prijave, zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga. 

Prvog dana "Exit“ festivala policija je zaplenila više od šest kilograma različitih vrsta narkotika od 34 osobe protiv kojih su podnete odgovarajuće krivične prijave.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je da i ova zaplena narkotika pokazuje da država drži reč i da će svi, bilo da su narko-dileri ili uživaoci droge, biti kažnjeni i sankcionisani.

- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova čine sve da festival protekne bezbedno i da svi posetioci budu sigurni. Kao što smo upozorili nećemo dozvoliti da festival bude mesto na kome će narko-dileri trovati ljude, ali i svaki uživalac droge biće kažnjen i sankcionisan, jer je i posedovanje narkotika krivično delo - istakao je ministar Vulin.

Ministar je pohvalio rad policijskih službenika i upozorio da će policija tokom svih dana trajanja festivala raditi istim intenzitetom, posvećeno i uporno kako bi osigurala bezbednost i obeshrabrila one koji i pomisle da bez posledica mogu da prodaju narkotike.

- Svakog narko-dilera i uživaoca droge naći ćemo i u skladu sa zakonom privesti pravdi - poručio je ministar policije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike