Dežurne službe imale pune ruke posla: Zbog alkoholisanih i drogiranih na Exitu hitna pomoć intervenisala 45 puta!

08.07.2022

09:07

0

Ovo je tek početak jer je opšte poznato da su posetioci koji dolaze sa Zapada i prethodnih godina pravili incidente u pijanom stanju, pod dejstvom narkotika

Dežurne službe imale pune ruke posla: Zbog alkoholisanih i drogiranih na Exitu hitna pomoć intervenisala 45 puta!
profimedia-0620892658 - Copyright Profimedia

Exit festival je počeo sinoć, a već prve večeri bilo je dosta alkoholisanih, pod dejstvom opijata.

Kako je rekla doktorka Hitne pomoći Nikolina Marić 45 pacijenata je zbrinuto na licu mesta, te da nije bilo potrebe za daljim intervencijama.

-Dva pacijenta prebačena su u Urgentni centar - jedan zbog trovanja alkoholom, a drugi zbog povrede noge. 

24sedam/Katarina Mihajlović
 

 

Ovo je tek početak jer je opšte poznato da su posetioci koji dolaze sa Zapada i prethodnih godina pravili incidente u pijanom stanju, pod dejstvom narkotika. 

Printscreen/YouTube
 

 

Kao i prethodnih godina pokazali su da nemaju nikakvog obzira prema domaćinima i Novom Sadu.

Posetioci sa Zapada, među kojima prednjače oni iz Engleske, među Novosađanima su odavno poznati kao bahata i bezobzirna omladina koja iza sebe ostavlja haos. Tokom trajanja Exit-a, čim noć počne da pada, na ulicama Novog Sada se mogu primetiti pijani, a često i drogirani, mladići i devojke koji na ulicama povraćaju, vrše nuždu, biju se, ali i uništavaju gradsku infrastrukturu.

Osim incidenata oni iza sebe ostavljaju gomile smeća koje gradske komunalne službe 24 sata dnevno moraju da čiste.

Printscreen/YouTube
 

 

Tome u prilog najbolje svedoči da je prošle godine, novosadska "Gradska čistoća" od početka Exit festivala do odlaska poslednjih posetilaca sa Petrovaradinske tvrđave, sakupila i na gradsku deponiju otpremila čak 33 tone smeća.

- Tokom četiri festivalska dana, samo na Petrovaradinskoj tvrđavi, podgrađu i keju aktivno je radilo 80 radnika. Završetkom Exita naš posao nije gotov. U narednim danima sledi vraćanje prostora na kojem se održavao festival u prvobitno stanje nakon što se razmontiraju i otpreme elementi svih bina s tvrđave – navedeno je tada u saopštenju JKP "Čistoća" Novi Sad.

Možda je najbolji pokazatelj nepoštovanja prema domaćinu  scena sa prošlogodišnjeg Exit-a, kada su posetioci, među kojima je najviše bilo onih iz zapadnih zemalja, različitim smećem gotovo zatrpali spomenik žrtvama mađarske racije iz 1942. godine, na Keju žrtava racije. Ne treba imati sumnje da zapadnjacima ne pada na pamet da nešto slično urade u svojim zemljama, ali očigledno smatraju da u našoj zemlji to mogu da rade.

 

Printscreen/YouTube
 

Stanovnicima Novog Sada nije nimalo svejedno jer , kako su rekli za naš portal, svake večeri, pa i tokom dana čuje se urlikanje, vrištanje, a ujutru ih sačekaju razvaljene klupe, prevrnute kante za smeće.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike