Dobre vesti za sve koji vole sunce: Zime ni na vidiku

25.10.2020

16:00 >> 16:42

0

Cela naredna nedelja biće stabilna, topla i suva, temperature oko 20 stepeni, najavljuju meteorolozi

Dobre vesti za sve koji vole sunce: Zime ni na vidiku
Copyright Pixabay

Danas je u našoj zemlji bilo pretežno oblačno i kišovito vreme, međutim, već od sutra nam se ponovo vraća stabilno i suvo vreme, kada ćemo ponovo moći da uživamo u lepom vremenu najavljuju meteorolozi.

Da će predstojeći dani više ličiti na proleće nego na jesen, potvrđuje i meteorolog “Weather to umbrella” Đorđe Đurić.

Đorđe Đurić Printscreen/YouTube

-Nakon vikenda sa prolaznim naoblačenjem i slabom kišom, od sutra nam se ponovo vraća stabilno i suvo vreme, tako da će cela naredna nedelja biti sa znatno vise sunčanih intervala. Sutra će biti sunčano i toplo, samo se u toku jutra na istoku i severoistoku očekuje više oblačnosti. Vetar slab, južni i jugoistočni. Minimalna temperatura od 6 do 12, maksimalna dnevna od 19 do 23 stepena – kaže Đurić.

Utorak – najtopliji dan

Prema njegovim rečima, najtopliji dan biće u utorak, kada se očekuje da će živa u termometru dostići 24 podeljak.

-U Srbiji u utorak će biti sunčano i veoma toplo, uz temperature preko 20 stepeni, a ponegde i do 25 stepeni. To će ujedno biti i najtopliji dan u sednici, sa temperaturom koja je znatno iznad proseka za ovo doba godine – poručio je ovaj meteorolog.

Ipak, posle podne i uveče očekuje se povećanje oblačnosti, ali to će biti kratkotrajnog karaktera, navodi Đurić.

–  Od srede promenljivo oblačno i svežije, ali uglavnom suvo. Temperature će biti u manjem padu za 5 do 7 sepeni. Slično vreme zadržaće se sve do subote, kada će temperatura biti oko 19 stepeni – poručuje on i dodaje da će i početak narednog meseca biti suv i topao.

Bezbedni smo

-Sneg još uvek nije ni na vidiku, a početak novembra obveležiće stabilni, suvi i sunčani dani. Temperature će takođe biti oko i iznad proseka, a zahvaljujući snažnoj aktivnosti ciklona sa Antlantika  snega još uvek nema na vidiku – poručuje on i dodaje da će nas hladno vreme i uragan, koji će, prema njegovim najavama, zadesiti Zapadnu Evropu, ovog puta zaobići.

-Dok mi uživamo u toplim jesenjim danima, Zapadnu Evropu očekuje uragan. Takođe, i u unutrašnjem delu Severne Amerike zabeležen je pad temperature, očekuje se sneg i prava polarna zima, što je prosto nezamislivo, posebno za Teksas. Srećom, mi imamo potpuno drugačiju klimu i bezbedni smo – poručuje Đurić.

 

Tabela

Dan                    Stepen

Nedelja                16

Ponedeljak          23

Utorak                 24

Sreda                   19

Četvrtak              18

Petak                   17

Subota                19

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike