RHMZ najavio da će neki "srećnici" u Srbiji uskoro osetiti osveženje! Evo gde će padati kiša

01.07.2022

15:22

0

Autor: M. Vu.

Danas je najtopliji dan u ovoj godini, a kako stoje stvari rashlađenje će stići samo za probrane "srećnike"

RHMZ najavio da će neki "srećnici" u Srbiji uskoro osetiti osveženje! Evo gde će padati kiša
Tan2022-6-28_74447416_0 - Copyright AP Photo/Eugene Hoshiko

Paklene vrućine tokom poslednjih dana ne pamte se u Srbiji, a mnogi navode da nikada nisu doživeli da u ovakvoj meri "gore i nebo i zemlja". Danas je najtopliji dan u ovoj godini, a kako stoje stvari rashlađenje će stići samo za probrane "srećnike".

- U naredna dva sata u brdsko-planinskim predelima južne i jugoistočne Srbije sa lokalnim pljuskovima sa grmljavinom - stoji u najavi RHMZ-a od 16.30 časova.

Ipak, kiša i pljuskovi će osvežiti i sutra.

- U subotu, 02. jula na području istočne, južne i jugozapadne Srbije se očekuje lokalna pojava obilnih pljuskova sa grmljavinom i gradom - piše RHMZ.

Upozorenje do 06.jula

Do srede, 06. jula, na području Srbije zadržaće se veoma toplo vreme. Danas će biti najtopliji dan - maksimalna temperatura do 37 °S, u subotu i nedelju od 32 do 34 °S, a u prvoj polovini naredne sedmice od 33 do 36 °S.

Tanjug/Sava Radovanović
 

 Od srede ponovo osveženje

U sredu se očekuje spuštanje prostrane doline u višim slojevima atmosfere sa severa Evrope i prodor jačeg hladnog fronta sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, pa se očekuje i osveženje, uz skretanje vetra na jak severozapadni.

 Maksimalna temperatura od 28°C na severozapadu do 36°C na istoku Srbije, u Beogradu do 30°C.

Od četvrtka se u svim predelima Srbije očekuje znatno prijatnije i ugodnije vreme. Maksimalne temperature posle dužeg vremena opšaće na ispod 30°C, a minimalne jutarnje na ispod 20°C. Očekuje se i postepena stabilizacija vremena, a dodatni pad temperatura očekuje se prema trenutnim prognozama oko 10. jula.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike