10 penzionera iz Subotice je napravilo izložbu slika od koje zastaje dah: Umesto boja koristili su slamu

23.06.2022

05:05

0

Autor: 24sedam

Na slikama dominiraju vojvođanski motivi

10 penzionera iz Subotice je napravilo izložbu slika od koje zastaje dah: Umesto boja koristili su slamu
SUBOTICAcom_21Jun2022_Gradskakucavestibil_3057692g - Copyright subotica.com/Goran Todorov

U Vestibilu Gradske kuće u Subotici juče je otvorena izložba slika u tehnici slame Udruženja "Lusa". Na izložbi je prikazano oko 40 radova koji su nastali na 26. sazivu kolonije "Lusa", a na slikama dominiraju motivi salaša.

- Ove slike su suvenir Subotice. One predstavljaju najautentičniji poklon iz našeg grada. Naše slamarke su i za ovu izložbu pripremile slike salaša, ali i slike na kojima su prikazane znamenite građevine Subotice. Takođe, na izložbi su prikazane i reprezentavivne slike nastale na ranijim kolonijama, poput Štrosmajerove ulice i Sinagoge - objašnjava Ana Jaramazović iz Udruženja "Lusa" za portal "Subotica.com".

subotica.com/Goran Todorov
 

Izložba ima i prodajni karakter, pa svi ljubitelji suvenira od slame mogu pazariti čestitke, razglednice, minijature i perlice. 

Udruženje "Lusa" osnovano je 1991. godine i funcioniše pri Gradskom udruženju penzionera. Trenutno, ovo udruženje broji 10 članova, a iz "Luse" pozivaju sve zainteresovane da im se pridruže na narednoj koloniji koja će biti održana u septembru.

subotica.com/Goran Todorov
 

- Voleli bismo da imamo veći broj članova, ali problem je što mlađi nemaju vremena i strpljenja. Narednu koloniju imaćemo od 10. do 17. septembra u prostorijama Gradskog udruženja penzionera u Save Šumanovića 2 pa svi zainteresovani mogu da se uključe u naš rad. Za tri decenije postojanja, članovi Udruženja "Lusa" izradili su oko 200 slika u tehnici slame - zaključuje sagovornica portala "Subotica.com". 

subotica.com/Goran Todorov
 

Posetioci će imati priliku da pogledaju izložbu do kraja meseca, svakodnevno, od 10h do 19h.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: subotica.com

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike