JVP „Vode Vojvodine“ nagradilo studenta sa 120.000 dinara

14.06.2022

12:43

0

Nagradu za najbolji logo na temu zaštita životne sredine – ekologija, u iznosu od 120.000 dinara, dobio je mladi dizajner Marko Ađin

JVP „Vode Vojvodine“ nagradilo studenta sa 120.000 dinara
regata vode vojvodine (3) - Copyright Foto:Vode Vojvodine

Međunarodna regata „Vode Vojvodine“ koja se održava od 24. juna do 3. jula na vojvođanskim rekama i kanalima, a koja ove godine ima ekološki značaj, dobila je juče svoj logo sa eko-motivom.

Najbolje idejno rešenje prema mišljenju stručne komisije na konkursu „Čista voda, čista ljubav“ otvorenom za studente Grafičkog inženjerstva i dizajna Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, ponudio je mladi dizajner Marko Ađin.

Nagradu za najbolji logo na temu zaštita životne sredine – ekologija, u iznosu od 120.000 dinara, Ađinu je juče uručio direktor JVP „Vode Vojvodine“ Srđan Kružević.

Foto:Vode Vojvodine
 

 

Cilj nam je da JVP „Vode Vojvodine“ bude prepoznato kao društveno odgovorno preduzeće, a fokus su nam mlade snage i mladi ljudi, studenti pre svega, koje želimo da podstičemo kroz praksu, dualno obrazovanje i finansijske mere. Ovogodišnja regata ima veliki značaj jer osim što promovišemo nautičko-turističke potencijale Vojvodine i obeležavamo Dane Dunava, podižemo i svest o ekologiji i očuvanju prirode na plovnom području, u šta smo ove godine uključili i  Ministarstvo zaštite životne sredine, lokalne samouprave i brojna udruženja građana – izjavio je Kružević.

Ađin je rekao da je ponosan što je osvojio nagradu, navodeći da je naročito srećan što je dobio šansu da učestvuje i on na neki način u regati, jer će regatašima ove godine jedan od domaćin biti baš njegovo rodno mesto – Apatin.

Foto:Vode Vojvodine
 

 

Regata okuplja ljubitelje rekreativne plovidbe koji će za deset dana preći maršrutu od 300 kilometara na vojvođanskim rekama i kanalima, na potezu Novi Sad - Bački Petrovac – Ruski Krstur – Srpski Miletić – Sombor – Bezdan – Apatin – Bogojevo – Bačka Palanka.

 

Bonus  video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike