Jako nevreme pogodilo Beograd! RHMZ izdao novo upozorenje! (VIDEO)

11.06.2022

15:52

0

Autor: 24sedam

Republički hidrometeorološki zavod objavio je najavu o nepogodi.

Jako nevreme pogodilo Beograd! RHMZ izdao novo upozorenje!  (VIDEO)
nevreme kisa pljusak - Copyright Foto: 24sedam/Goran Sivački

Naredna dva sata u Banatu, na području Beograda, u Pomoravlju, centralnoj i južnoj Srbiji biće nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a pri intenzivnijim grmljavinskim procesima očekuje se velika količina padavina za kratak vremenski period, grad i kratkotrajno jak i olujni vetar.

U upozorenju datom za današnji dan, objavljeno je da se tokom celog dana na području Srbije na vremenske nepogode. Pljuskovi i grmljavine lokalno će biti praćeni gradom, jakim vetrom i većom količinom padavina za kratko vreme.

Ponegde se očekuje od 30 do 50 mm kiše za 24 h, lokalno i više sa većom verovatnoćom na zapadu, jugozapadu i u centralnim krajevima.

printscreen/RHMZ
 

 

Zbog velike količine padavina danas i sutra očekuju se umereni i veći porasti vodostaja na slivu Jadra, Ljuboviđi i Kolubari sa pritokama, na Zapadnoj Moravi, Bjelici, Moravici, Đetinji, Ibru, na pritokama Velike i Južne Morave sa mogućnošću približavanja upozoravajućim nivoima. Na manjim bujičnim vodotocima na ovim područjima moguća su kratkotrajna lokalna izlivanja.

 

 

Podsećamo, Velika količina kiše koja je pala ovih dana u našoj zemlji napravila je štetu u pojedinim gradovima. Loznica, Zrenjanin i Čačak su imali velike probleme zbog poplava.

Meteorolog Ivan Ristić za 24sedam otkriva da li ima razloga za strah da se ne ponovi scenarijo iz Obrenovca kada su nas 2014. godine zadesile razarajuće poplave.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike