Alarmantna situacija zbog poplava: Preko 100 objekata pod vodom, putna komunikacija prekinuta (VIDEO)

10.06.2022

17:02

0

Autor: 24sedam

Opštinu Čelić u kasnim poslepodnevnim satima zadesilo je alarmantno stanje usled obilnih kišnih padavina

Alarmantna situacija zbog poplava: Preko 100 objekata pod vodom, putna komunikacija prekinuta (VIDEO)
Bujica/Ilustracija - Copyright Pixabay/Hans

Obilne kišne padavine u kasnim poslepodnevnim satima dovele su do izlivanja lokalnih reka zbog čega se veći do Čelića u FBiH trenutno nalazi pod vodom. Putna komunikacija je prekinuta, a ugroženo je okvirno 100 objekata.

Opštinu Čelić u kasnim poslepodnevnim satima zadesilo je alarmantno stanje usled obilnih kišnih padavina koje su dovele do izlivanja lokalnih reka, prenosi Srpskainfo.

Trenutno je veći deo opštine pod vodom, poplavljeni su brojni objekti i automobili, putna komunikacija je prekinuta, a nadležne ekipe se nalaze na terenu.

– Prema trenutno dostupnim informacijama ugroženo je okvirno 100 objekata koji se nalaze u pet ili šest naselja. Takođe, oboreno je i nekoliko štala, a voda je odnela i jedan automobil. Odmah smo angažovali nekoliko firmi s mehanizacijom, uz komunalno preduzeće, kako bi se očistili prilazi i mostovi – rekao je načelnik Čelića Admir Hrustanović.

Nažalost, izvesno je da se pred meštanima Čelića nalazi besana noć, a prvo zbrajanje štete uslediće naknadno, prenosi Klix.

Zbog novonastale situacije zakazana je i sednica lokalnog kriznog štaba, za vreme koje će biti detaljno analizirana situacija, uz eventualno donošenje adekvatnih mera.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike