Sahranjen Zoran Marjanović: Na večni počinak ispratili su ga porodica, prijatelji i kolege (FOTO)

09.06.2022

14:05

0

Svi su se nadali da će izaći kao pobednik iz bitke sa teškom bolešću

Sahranjen Zoran Marjanović: Na večni počinak ispratili su ga porodica, prijatelji i kolege (FOTO)
sahrana zorana marjanovica (1) - Copyright RINA

Novinar Zoran Marjanović koji preminuo juče posle bolesti u porodičnom domu u Gornjem Milanovcu, sahranjen je danas na seoskom groblju u Gornjim Branetićima.

Na večni počinak ispratili su ga porodica, prijatelji i kolege.

RINA
 

- Otišao je zauvek, ali to nije najteže, jer je smrt svakome od nas još rođenjem predodređena. Teško nam je, njegovim najbližima najviše, što se taj odlazak događa ranije nego što je to trebalo da bude, a ono što je naša nada i uteha sažeta u jednu rečenicu "U redu je, ako je po redu". Bitka sa teškom bolešću trajala je kroz višegodišnju agoniju, tešku za njega samoga i ništa manje očajnu za čitavu porodicu. Prijatelji su se raspitivali, nadali se, pobediće Zoki, izlazio je kao pobednik iz mnogih iskušenja kojima ga je život podvrgavao, pobediće, znamo ga, jak je. Nije pobedio u dugoj bici, a nama ostaje da posle svega zaključimo, neobjašnjivi su i nedokučivi putevi Gospodnji. Znamo se 40 godina, o čoveku i kolegi Zoranu pamtim sve najlepše, drugačije nije ni bilo, nesebično je davao sebe novinarskom poslu, svakodnevno sarađivao sa kolegama, njegovu informaciju koja je so i hleb u novinarstvu nije se sumnjalo, nije se proveravalo - rekao je Boško Lomović, dugogodišnji novinar "Politike" i prijatelj.

On dodaje da je Zoran bio smeo novinar, najhrabriji među nama, a bez novinarske smelosti si piskaralo, u najboljem slučaju zapisničar, on je bio novinarčina i na radiju, "Dečjim novinama" i na milanovačkoj televiziji i u nekoliko prestoničkih listova, sve do frankfurtskih "Vesti".

- Njegove tople reportaže o običnim i neobičnim ljudima čitali su godinu ljudi širom zemaljske kugle. Nema ni malo sumnje da kao što je bio dobar novinar, čovek, da je isto tako bio dobar domaćin porodice, i brižan za svoje najmilije. Odlazi Zoki u večna lovišta, sa one strane duge u nama nedokučive prostore, vraća se svojoj zvezdi zauvek - naglasio je Lomović.

RINA
 

Nakon završetka gimnazije i Prirodno-matematičkog fakulateta u Beogradu novinarsku karijeru započeo je kao urednik u "Dečjim novinama" u Gornjem Milanovcu, a potom je osnovao DEN Radio, prvu radio stanicu u Gornjem Milanovcu, gde je obavljao poslove glavnog i odgovornog urednika i direktora.

U daljem toku karijere imenovan je za glavnog i odgovornog urednika Televizije Gornji Milanovac, a uporedo je radio kao dopisnik iz rudničko-takovskog kraja za Radio Beogad, Tanjug (u jednoj novnarskoj smeni bio i dopisnik iz Prištine), Srnu, Nacional, Balkan, Revije 92. Jedno vreme kao stalno zaposlen novinar radio je u "Glasu javnosti" i "Kuriru". Od 2009. godine pa sve do smrti bio je novinar u frankfurtskim "Vestima" pokrivajući Zapadnu Srbiju, a uporedo sarađivao i sa "Informerom” i "Srpskim telegrafom". Bio je član Suda časti Udruženja novinara Srbije i jedan od osnivača Udruženja medija i medijskih radnika sa sedištem u Čačku.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike