Studenti se odmah organizovali: U privatnoj grupi opisano šta treba da učini žrtva uznemiravanja!

06.06.2022

15:04

0

Autor: M. Š.

Mladi su se brzo organizovali i na Instagram grupi formiran je skup

Studenti se odmah organizovali: U privatnoj grupi opisano šta treba da učini žrtva uznemiravanja!
Arhitektonski fakultet - Copyright Google Maps

 

Prašina koju je podigla anonimna prijava za nedolično ponašanje profesora Arhitektonskog fakulteta se još nije slegla, a sudeći prema reakciji javnosti, ova priča će svoj epilog dobiti u vidu detaljnog istraživanja priča pojedinih studenata.

Naime, pre dva dana je na društvenoj mreži putem ankete, koju je popunilo 499 studenata ozvaničeno da mladi imaju problem sa jednim profesorom, zbog, kako tvrde, njegovog neprimerenog ponašanja.

Tačnije, 415 devojaka i 84 momka. Njih 182 navelo je da je navodno imalo neprimereno iskustvo sa pomenutim profesorom, dok je 380 reklo da poznaje osobu koja je "napadnuta".

Mladi su se brzo organizovali i na Instagram grupi formiran je skup u kojem se dele informacije, kome i na koj način treba prijaviti da ih je sumnjivi profesor uznemiravao.

Asistent pomenutog fakulteta je članovima objasnio na koj način i kome da se obrate ukoliko su i sami žrtve određenog vida zlostavljanja.

- Formira se disciplinska komisija. Prijave studenata treba poslati Vesni Mulić, povereniku za ravnopravnost,. Prijavu možete predati lično ili poštom. Takođe prijavu možete poslati putem mejla Vesni Cagić, dekanu.

- Prijave treba da detaljno opišu događaj, kao i godinu kada se dogodio. Potrebno je navesti ko je bio prisutan, a pirjava mora biti potpisana, jer prema disciplinskoj komisiji ne mogu biti anonimne. Nakon tih prijava može se očekivati poziv od komisije za dodatnu izjavu. Ne treba se plašiti ničega - stoji u objavi asistenta.

Ispovest...

- Konsultacije u junu 2021. godine koje su bile uživo, održale su se u sali 236 i bilo nas je tri - četiri i svaku od nas je prilikom priče o ispitnom zadatku neprimereno dodirivao i unosio se u lice. Prešao je granicu ličnog prostora i bilo je jako neprijatno (meni bar lično)...

Zbog čitave situacije kontaktirali smo i Arhitektonski fakultet, a ovo je njihov odgovor:

- Uprava Fakulteta nije do sada upoznata sa postojanjem ove grupe. Do danas nije bilo prijava ovakvog ponašanja. Najhitnije ćemo organizovati sve neophodne korake i aktivnosti da rešimo situaciju u skladu sa definisanim univerzitetskim procedurama koje nam propisuje Zakon - istakao je dekan fakulteta profesor Vladimir Lojanica za 24sedam.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike