Spasovdanska litija - a na čelu šampion Stefan Mitrović: "Velika je čast i obaveza predvoditi slavu grada"

02.06.2022

16:09

0

Autor: 24sedam

Iako ovom mladom čoveku, da bude na vodećem mestu, nije strano, Stefan nam je rekao da su ovo turbulentna vremena i da bi svi trebalo da se pomolimo za ceo svet

Spasovdanska litija - a na čelu šampion Stefan Mitrović: "Velika je čast i obaveza predvoditi slavu grada"
spasovdan (10) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Litijski krst ove godine nosi višestruki olimpijski i svetski šampion, vaterpolista Stefan Mitrović, a svetinje koje se nalaze u Spasovdanskoj litiji su Sveto Jevanđelje, ikona Presvete Bogorodice Trojeručice i mošti i ikone Svetoga despota Stefana Lazarevića i Svete Petke.

- Velika je ovo čast i obaveza u najboljem smislu te reči. Drago mi je da sam baš ja dobio poziv od patrijarha Porfirija da u molitvenom hodu i ljubavi predvodim slavu grada -rekao je za 24sedam Stefan.

Iako ovom mladom čoveku, da bude na vodećem mestu, nije strano, Stefan nam je rekao da su ovo turbulentna vremena i da bi svi trebalo da se pomolimo za ceo svet.

- Nadam se da će doći puno ljudi, mada sam video da se okupio pozamašan broj ljudi. Idemo do Hrama da se pomolimo u ovim turbulentnim vremenima i da pokažemo jednu pravu sliku koja treba da ode u svet i da ovakav praznik Vaznesenje Gospodnje proslavimo na najbolji mogući način.

Litija je formirana ispred Vaznesenjske crkve, u Ulici admirala Geprata, odakle će se kolona kretati ulicama Kneza Miloša i Kralja Milana, preko Trga Slavija i dalje Bulevarom oslobođenja, pa sve do Hrama Svetog Save na Vračaru, gde će biti služen moleban za Beograd i njegove stanovnike.

U litiji se nalazi više hiljada građana, kako starijih tako i mlađih. 

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike