U bazenu su nepobedivi, a van njega najveći! Zlatni „delfini“ pomažu Crkvenu kuhinju! (FOTO)

11.02.2022

21:07

0

Autor: 24sedam

Sjajan gest Dejana Savića i Stefana Mitrovića

U bazenu su nepobedivi, a van njega najveći! Zlatni „delfini“ pomažu Crkvenu kuhinju! (FOTO)
profimedia-0626018509 - Copyright Profimedia

Poznato je već da im u bazenu nema ravnih, a sada su još jednom potvrdili da su van njega ljudine! Zlatni srpski „delfini“, selektor Dejan Savić i doskorašnji reprezentativac Stefan Mitrović obišli su Versko dobrotvorno starateljstvo gde su se upoznali sa mogućnostima kako da pomognu crkvene kuhinje i rad samog Starateljstva, piše portal „Slovoljubve“.

Oni su se, u srdačnom razgovoru sa sekretarom Verskog dobrotvornog starateljstva jerejem Vladimirom Markovićem, upoznali sa delatnošću Starateljstva i planovima za buduće akcije. Otac Vladimir je, zatim, našim vaterpolistima pokazao prostorije VDS i predstavio nove prostorije zdravstvenog savetovališta, kao i prostorije u kojima se sakuplja odeća i obuća za naše sugrađane, koji na žalost, nemaju svoj dom.

Na kraju posete, vaterpolisti su ručali sa korisnicima Crkvene kuhinje, gde su imali prilike da se i lično uvere u njihove životne probleme.

 

 

- Došli smo da imamo jedan obrok sa ljudima koji su socijalno ugroženi. Zahvaljujemo se na pozivu SPC, tu smo da pomognemo na bilo koji način u našim mogućnostima. Žao mi što čujemo da svakodnevno dolazi veliki broj ljudi na jedan besplatan obrok i mislim da svi treba da se potrudimo, kada vidimo, makar nam to bio komšija, da pomognemo. Jer, biti gladan u 21. veku, pogotovo u Srbiji, koja je rodna, je jedna velika opomena za sve nas – rekao je Stefan Mitrović i otkrio na koji način je došlo do saradnje.

- Ima nas verujućih. Idemo u crkve, imamo svoje parohije, znamo đakone… Ova saradnja je prvi put pred medijma, ali puno puta smo učestvovali u nekim akcijama. Mi ne volimo da se eksponiramo kada su ovakve stvari u pitanju, ali ovoga puta smo pristali da dođemo pred kamere kako bismo, možda, uticali da još neko poput nas vidi da je pomoć i te kako potrebna – kazao je Mitrović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike