Gimnazijalka iz Niša stigla do američkog Berklija! Lepa Una anđeoskim glasom pobrala brojne nagrade, a učestvovala i na Sanremu

31.05.2022

12:12

0

Autor: Maja Kostić

Pevala u maju na Sanremu, pre toga sam dobila poziv 2019. godine pre korone, da nastupim, međutim, kako su svi nastupi bili otakazni to se nije desilo, kaže Una

Gimnazijalka iz Niša stigla do američkog Berklija! Lepa Una anđeoskim glasom pobrala brojne nagrade, a učestvovala i na Sanremu
una dimitrijevic - Copyright Privatna arhiva/Una Dimitrijević

Gimnazijalka iz Niša Una svojim glasom osvojila Sanremo, a leto će provesti na najprestižnijem američkom univerzitetu Berkliju

Una Dimitrijević, bavi se pevanjem odmalena, a nakon nastupa na čuvenom festivalu Sanremo u Italiji, dobila je ponudu da pohađa letnju školu na najprestižnijem univerzitetu na svetu Berkliju.

-Pevala sam u maju na Sanremu, pre toga sam dobila poziv 2019. godine pre korone, da nastupim, međutim, kako su svi nastupi bili otakazni to se nije desilo, a u međuvremnu, prešla sam starosnu granicu. Oni su me ipak pozvali da nastupim u revijalnom delu. Taj nastup je bio neverovatan , jer sam prvi put nastupila sa orkestrom- rekla je Una za 24 sedam.

Ona je odabrala pesmu Jeniffer Hudson „And I Am Telling You Im Not Going“ koja je, kako kaže, bila veliki izazov za nju.

-Ta pesma mi se jako dopala i želela sam da je odpevam na Sanremu. Pripremala sam se neko vreme i zaista je bila jedan izazov za mene, ali mislim da je na kraju bila dobra odluka, jer su reakcije žirija i publike bile više nego pozitivne - rekla je Una.

Ona je dobitnica brojnih nagrada na festivalima na kojima je nastupala u Srbiji kao i inostranstvu.

Letnja škola koju će pohađati ovog leta na Berkliju otvoriće joj mnoga vrata, a što je važnije dovešće svoju tehniku pevanja do veoma visoke granice.

 

Voli pop muziku, džez, soul

-Ja volim pop muziku i to je neki pravac u kome želim da idem, ali sam pored toga i veliki ljubitelj džeza, soul muzike i drugih muzičkih pravaca. Kada se upišete na Berkli oni, pre svega, gledaju vaša interesovanja i neguju vaš talenat na način na koji ste vi zamislili. Pored pevanja postoje i časovi joge, uče se tehnike disanja i sve ono što je važno da bi se jedan glas negovao i razvijao“, rekla je  Una.

Ona pohađa gimnaziju Stevan Sremac u Nišu, njeni roditelji su pravnici, ali ona će nastaviti da se bavi muzikom i da svoj život gradi u tom pravcu.

-Sviram klavir i učim strane jezike, sada već dobro govorim engleski, španski i nemački. Htela bih da usavršim italijanski, a jedan od ciljeva mi je da nučim da sviram gitaru - rekla je ova talentovana gimnazijalka.

Kako je dodala, imala je dosta ponuda da nastupa u Srbiji, ali je njen put krenuo u drugom pravcu. Opredelila se da nastupa na festivalima i da još uvek ne bude poznata široj publici.

-Pozivali su me ponovo u Pinkovim „Zvedicama“ ali mislim da u ovoj fazi želim da gradim karjeru na drugačiji način zato biram pre svega festivale i mesta gde moje pevanje može da napreduje - rekla je Una.

Ona će u Americi boraviti od 9. jula do 14. avgusta koliko traje letnja škola i očekuje da će tamo upoznati mlade ljude koji imaju ista interesovanja kao ona i da će otkriti sav svoj potencijal.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike