Tradicija: Večera u Belom dvoru u čast zasedanja Sabora SPC (FOTO)

20.05.2022

20:55

0

Zahvalivši na gostoprimstvu Prestolonasledniku Aleksandru patrijarh mu je poželeo sreću i blagostanje Kraljevskoj porodici, ističući da je to "prva porodica Srbije"

Tradicija: Večera u Belom dvoru u čast zasedanja Sabora SPC (FOTO)
profimedia-0226739004 - Copyright Profimedia

Prestolonaslednik Aleksandar večeras je priredio tradicionalnu večeru u čast redovnog prolećnog zasedanja Svetog Arhijerejskog Sabora Srpske pravoslavne crkve, a poštujući tradiciju koju je započeo po povratku kraljevske porodice u zemlju.

Večeri u Belom dvoru prisustvovali su patrijarh Porfirije, mitropolit Crnogorsko-primorski Joanikije i episkopi SPC, Ivica Dačić, Vladimir Roganović, direktor Uprave za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama i članovi savetodavnih tela Krune.

- Veoma sam srećan što mogu da vas dočekam u domu moje porodice. Ovo tradicionalno okupljanje je primer zajedništva i saradnje za opšte dobro. Crkva i Kruna su uvek bile bliske i zajedno radile za dobro našeg naroda i naše zemlje, i to će nastaviti i u budućnosti. To su dve institucije koje zajedničkim snagama donose stabilnost Srbiji, kazao je Aleksandar Karađorđević.

 

 

Rekao je i da veruje da će Crkva na čelu sa Patrijarhom Porfirijem nastaviti da vodi srpski narod na putu jedinstva i sloge.

Zahvalivši na gostoprimstvu Prestolonasledniku Aleksandru patrijarh mu je poželeo sreću i blagostanje Kraljevskoj porodici, ističući da je to "prva porodica Srbije".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike