Vučić se oglasio nakon sastanka sa patrijarhom: Naše je da sačuvamo život u Srbiji, da sačuvamo našu zemlju i naš narod! (FOTO)

18.05.2022

14:31

0

Autor: 24sedam

Sastanak se održao u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike

Vučić se oglasio nakon sastanka sa patrijarhom:  Naše je da sačuvamo život u Srbiji, da sačuvamo našu zemlju i naš narod! (FOTO)
Vucic patrijarh Porfirije Instagram buducnostsrbijeav 3 - Copyright Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je danas patrijarhu Porfiriju na pažnji koju posvećuje državi i problemima sa kojima se suočavamo.

- Hvala Vam na pažnji koju posvećujete državi i problemima sa kojima se suočavamo. Naše je da sačuvamo život u Srbiji, da sačuvamo našu zemlju i naš narod", naveo je predsednik Srbije na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav", gde je objavio i fotografiju sa današnjeg sastanka sa patrijarhom i episkopima SPC.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je patrijarha Porfirija i episkope SPC koji su se okupili na redovnom ovogodišnjem Arhijerejskom saboru.

 

Sastanak se održao u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Ovogodišnji Sabor SPC održava se i uoči najavljene Liturgije pomirenja koju će sutra služiti Hramu Svetog Save u Beogradu patrijarh srpski Porfirije i arhiepiskop ohridski i makedonski Stefan, a sasluživaće svi arhijereji obe Crkve.

Tom liturgijom, kako je ranije najavila SPC, "vaspostaviće se liturgijsko i kanonsko opštenje dve sestrinske crkve" u skladu sa odlukom Sabora SPC.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike