Na obalama Drine najbrže i najsitnije secka se beli luk: Nakon dve godine kuvari će "ukrstiti svoje noževe"

14.05.2022

05:15

0

Discipline u kojima se prijavljeni mogu takmičiti su: Priprema riblje čorbe, Etno trpeza, Moderna kuhinja, Pekarstvo, Poslastičarstvo, Karving (rezbarenje na voću i povrću), Najbrži kuvar Gastro festa (takmičenje u sekcanju crnog luka)

Na obalama Drine najbrže i najsitnije secka se beli luk: Nakon dve godine kuvari će "ukrstiti svoje noževe"
pexels-skitterphoto-630766 - Copyright Pexels

Nakon što je pandemija korona virusa odložila mnoge događaje i manifestacije, sada nakon dve godine čine se da se sve vraća na staro. U prilog tome govori i činjenica da se u Ljuboviji ponovo organizuje Gastro fest, takmičenje u kulinarstvu. 

Jelena Tešić, direktorka Turističke organizacije Ljubivoja, istakla je cilj ovog festivala, a to su promocija autentične, azbukovačke kuhinje.

- S obzirom na to da se Gastro festival poslednje dve godine nije održao zbog zabrane okupljanja usled korona virusa, ove godine imamo priliku da konačno organizujemo našu manifestaciju. Cilj festivala jeste da promovišemo našu azbukovačku kuhinju, autentičnu, sa proizvodima sa našeg prostora. Mi do sada imamo, zaista veliki broj prijavljenih ekipa. I ja bih rekla da je to rekordan broj, za sve ove godine. Pripremljen je veoma bogat kulturno zabavni-program, za sve uzraste, rekla je Jelena Tešić.

RINA
 

 

Discipline u kojima se prijavljeni mogu takmičiti su: Priprema riblje čorbe, Etno trpeza, Moderna kuhinja, Pekarstvo, Poslastičarstvo, Karving (rezbarenje na voću i povrću), Najbrži kuvar Gastro festa (takmičenje u sekcanju crnog luka).

Sudije na ovoj manifestaciji, međunarodnog karaktera, biće profesori Visoke hotelijerske škole u Beogradu, licencirani za ovakav vid takmičenja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike