Zavera ćutanja zbog smrti srpske šampionke! Evo ko prećutkuje odgovore oko tragičnog kraja Bobane Momčilović Veličković!

29.04.2022

07:30

2

Sa Medicinskog fakulteta dva dana obećavali odgovore, ali nam ništa nisu rekli

Zavera ćutanja zbog smrti srpske šampionke! Evo ko prećutkuje odgovore oko tragičnog kraja Bobane Momčilović Veličković!
bobana momcilovic velickovic doktori - Copyright Pixabay/MN Press

Skoro dve godine nakon smrti naše reprezentativke u streljaštvu Bobane Momčilović Veličković još uvek se ne zna da li bilo grešaka u proceduri vođenja trudnoće i da li je mogla biti spasena.

Njen suprug Miroslav Momčilović Miša, koji je od početka tvrdio da je Bobana kasno prebačenja na lečenje iz Zaječara u Beograd, odlučio je da prekine ovako dugu tišinu i za 24sedam pokazao dokumenta, nalaze, uvid u njegove odluke, čak i poruke koje je njegova supruga razmenjivala sa lekarom. 

Ukratko, Bobana se više puta žalila na velike bolove pre porođaja, a imala je i visok pritisak. U pojedinim momentima pritisak joj je bio čak i 200/100. Međutim, kako tvrdi Momčilović, njen doktor Zoran Roško protivio se tome da ona ranije bude prebačena u Beograd i uveravao je da će sve biti u redu. 

Kada je napokon poslata za Beograd u veoma lošem stanju, nesvesna je stigla u GAK "Narodni front". Lekari su je odmah poslali u Urgentni centar kao hitan slučaj, rekavši da su "minuti u pitanju".

Lekari u Beogradu borili su se za Bobanih život ali velika šampionka nas je zauvek napustila.

Njen suprug Miroslav Momčilović je podneo krivičnu prijavu protiv doktora Zorana Roška, koji je u Zaječaru vodio trudnoću njegove supruge.  

Trudnoća je bila rizična jer je Bobana bila dijabetičar. Ona se porodila carskim rezom i rodila zdravog dečaka. Ipak, njeno stanje se posle porođaja naglo se iskomplikovalo, dobila je visok pritisak i bila je eklampsiji. 

Miroslav je podneo krivičnu prijavu u nadi da će uspeti da dođe do istine, a do danas za njenu smrt niko nije odgovarao.

Instagram_Bobana Veličković
Bobana i Miša

Javni tužilac u Zaječaru zatražio je i mišljenje Medicinskog fakulteta u Beogradu. 

Međutim, dokument nisu dobili ni nakon skoro dve godine. Nisu se oglašavali ni fakultet, ni Lekarska komora Srbije niti bilo ko drugi. 

Zato su novinari 24sedam probali da dobiju odgovore sa Medicinskog fakulteta u vezi sa time dokle je čitav slučaj dospeo i kada se očekuje neki zvanični dokument sa fakulteta. 

Privatna arhiva/Gojko Filipović
 

Pitanja smo poslali u sredu i prvo nam je rečeno da ćemo odgovor "dobiti u toku sutrašnjeg dana". Ali odgovor nije stigao. 

Kada smo juče opet pozvali da proverimo šta se dešava, u dekanatu nam je rečeno da ćemo odgovor dobiti "kada budu imali vremena". 

Tako je javnost ostala uskraćena za odgovore na pitanja zbog čega još uvek nije donet neki zaključak i kada možemo da ga očekujemo.

Nije jasno nama, a ni advokatu Ivanu Simiću. 

- Svaka istraga bi trebalo da se završi mnogo ranije od dve godine. Nije jasno da li je reč o inertnosti i lenjosti ili je utvrđivanje činjenica stvarno toliko kompleksno - kaže on.

privatna arhiva
Ivan Simić

Simić dodaje da greške lekara ponekad mogu biti fatalne, ali da ih je jako teško dokazati i utvrditi.

- To se radi komisijskim veštačenjima, ali tek onda se može otvoriti Pandorina kutija. Jedna komisija veštaka može da kaže jedno, a druga drugu priču. I onda se ide na usaglašavanje - objasnio je on.

Advokat dodaje da ovakvi slučajevi, inače, nisu česti.

Redakcija portala 24sedam kontaktirala je i Lekarsku komoru Srbije istog dana kada i Medicinski fakultet.

Takođe, kontaktirali smo i lekara Zorana Roška koji je vodio trudnoću Bobane Momčilović Veličković, ali ni on ništa nije odgovorio do objavljivanja ovog teksta.

I zato ćemo nastaviti da tražimo odgovore u nadi da će nakon dugog ćutanja barem neko razjasniti šta se desilo i da li je naša šampionka mogla biti spašena.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike