Najnoviji korona presek: Ponovo manje od 1.000 novozaraženih, virus odneo još tri života

19.04.2022

14:16

0

Autor: J.B.O.

Pratite nove informacije o koronavirusu u našoj zemlji

Najnoviji korona presek: Ponovo manje od 1.000 novozaraženih, virus odneo još tri života
Najnovija vest Korona - Copyright 24sedam

Korona virus je u poslednja 24 sata potvrđen kod 987 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo tri pacijenta. Na respiratorima je 22 ljudi.

Hospitalizovano je 480 pacijenata.

Testirano je 11.450 osoba.

Prema jučerašnjem preseku, u Srbiji je na koronavirus bilo testirano 10,567 osoba, njih 882 je bilo novozaraženo. Preminulo je šest ljudi, a na respiratorima se nalazilo 20 pacijenata.

U Srbiji je počela vakcinacija četvrtom dozom, a kako lekari objašnjavaju, ona je pre svega potrebna starijima i hroničnim bolesnicima, lekarima, kao i onima koji rade u kolektivima. Kako nam prema rečima stručnjaka predstoji mirno proleće i leto s obzirom na to da pada broj novozaraženih, mnogi se pitaju da li se novi talas očekuje na jesen i da li da za tada planiraju buster dozu.

Kako je već napomenuto, drugi buster mogu primiti svi koji su stariji od 18 godina, a kojima je prošlo pet meseci od treće doze, ali neko logično objašnjenje ide u pravcu da bi mladi i oni sa dobrim imunitetom mogli da sačekaju i jesen. U prothodnom zimskom periodu zarazio se veliki broj ljudi, te je omikron takoreći prokužio populaciju. Ipak, kako se radi o virusu koji nam je već zadao puno problema, lekari savetuju oprez.

Ko treba sada da primi četvrtu dozu, a ko na jesen

Prema rečima lekara, do sada je četvrtu dozu primio određeni broj ljudi i oni su dobro postupili, s druge strane, oni koji su imali nedavno koronu, koji imaju tri pune doze, koji su dobrog opšteg zdravlja, oni mogu i da sačekaju jesen kada će se, kako se očekuje pojaviti i nove vakcine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike