Nove mere za ulazak na Kipar: Ipak jedna mera ostaje!

18.04.2022

10:56

0

Sledi olakšanje za sve turiste

Nove mere za ulazak na Kipar:  Ipak jedna mera ostaje!
Ilustracija - Copyright Pixabay

Kiparske vlasti su danas pojednostavile ulazak u tu ostrvsku državu u istočnom Mediteranu, ukinuvši propis da se putnici moraju testirati na kovid-19 pre ukrcavanja na let ili odmah po dolasku.


Prema novim propisima, samo nevakcinisane osobe koje su bile pozitivne na kovid-19 i oporavile se moraju da se podvrgnu PCR testu 72 sata ili brzom testu 24 sata pre polaska na put ka Kipru, prenosi AP.

Za putovanje na Kipar više nije potrebno popuniti obrazac na osnovu kog vlasti mogu da uđu u trag osobi koja tokom boravka u ovoj zemlji postane pozitivna na kovid-19.

Vakcinisanim i oporavljenim putnicima biće potreban važeći zdravstveni sertifikat Evropske unije, a zdravstveni sertifikati iz trećih zemalja se prihvataju samo ako su se te zemlje pridružile sistemu sertifikata za kovid EU, navodi AP.

Kiparske vlasti vakcinisanima smatraju sve odrasle osobe koje su krenule na putovanje devet meseci nakon što su su primile drugu dozu ili one koje su primile treću, dopunsku vakcinu.

Nedavno oporavljenima smatraju se osobe kod kojih je prošlo sedam dana od kada su bile pozitivne na testu, a taj status zadržavaju i u narednih šest meseci.

Turizam čini 13 odsto privrede ove ostrvske države i njene vlasti žele da privuku turiste uoči nove letnje turističke sezone, prenosi američka agencija.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike