Patrijarh čestitao Uskrs po gregorijanskom kalendaru: Da širom svekolike Božje tvorevine gromko odjeknu reči prazničnog pozdrava!

16.04.2022

21:20

0

Autor: I.P.

Patrijarh je čestitku uputio papi rimskom Franji, Arhiepiskopu kenterberijskom Justinu Velbiju, Apostolskom nunciju nadbiskupu Lučanu Surijaniju, Nadbiskupu beogradskom Stanislavu Hočevaru...

Patrijarh čestitao Uskrs po gregorijanskom kalendaru: Da širom svekolike Božje tvorevine gromko odjeknu reči prazničnog pozdrava!
patrijarh porfirije banja luka dan rs - Copyright Printscreen/Twitter/Vlada Republike Srpske

Patrijarh srpski Porfirije uputio je večeras čestitku svim vernicima i crkvama koje sutra slave praznik Vaskrsenja Hristovog.

"Neka radost nastupajućeg Vaskrsa ispuni dušu i srce svakog hrišćanina, a među njima i Vas i Vaše pastve, i da širom svekolike Božje tvorevine gromko odjeknu reči prazničnog pozdrava: Hristos vaskrse - vaistinu vaskrse!", poručio je patrijarh.

Patrijarh je čestitku uputio papi rimskom Franji, Arhiepiskopu kenterberijskom Justinu Velbiju, Apostolskom nunciju nadbiskupu Lučanu Surijaniju, Nadbiskupu beogradskom Stanislavu Hočevaru, predsedniku Međunarodne biskupske konferencije Svetog Ćirila i Metodija Biskupu zrenjaninskom Laslu Nemetu, Nadbiskupu zagrebačkom Josipu Bozaniću, Nadbiskupu ljubljanskom Stanislavu Zoreu, biskupima i velikodostojnicima crkava reformacije i svoj braći i sestrama koji sutra slave Praznik nad praznicima, navodi se u saopštenju SPC.

Patrijarh Porfirije objavio je danas na svom Instagram profilu fotografije iz Zagreba gde je obišao radove na obnovi hrama Preobraženja Gospodnjeg.

- Radovi na obnovi našeg hrama Preobraženja Gospodnjeg u Zagrebu teku punom parom. Radujem se što će crkva, uskoro, zablistati u punom sjaju i biti kao nova, napisao je patrijarh Porfirije.

 

 

U snažnom zemljotresu koji je pogodio Zagreb u martu 2020. teško je oštećena i Saborna crkva Preobraženja Gospodnjeg na Cvetnom trgu. U to vreme, današnji patrijarh SPC Porfirije bio je mitropolit zagrebačko-ljubljanski.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike