Velika vaskršnja manifestacija u Beogradu: Vaskrs kod Hrama

15.04.2022

11:31

0

Održaće se u periodu od 15. aprila do 1. maja 2022. godine

Velika vaskršnja manifestacija u Beogradu: Vaskrs kod Hrama
Foto ilustracija - Copyright Promo

Manifestacija "Vaskrs kod Hrama" održaće se u periodu od 15. aprila. do 1. maja 2022. na platou ispred Hrama Svetog Save u Beogradu u organizaciji Mreže za razvoj sportskih, edukativnih i zabavnih manifestacija – Sezam.

Prvi put na našim prostorima biće realizovana postavka scenografije koja je za ovu priliku posebno izrađena u saradnji sa filmskim scenografima i vajarima, namenjena samo za obeležavanje Vaskrsa, kao i 15 izložbenih jaja visine dva metra, uz prelepu korpu sa manjim izložbenim jajima koja se po prvi put mogu videti u Beogradu.

Scenografski elementi sa trodimenzionalnim prikazom ikona rođenja, krštenja i preobraženja, ulazak u Jerusalim, tajna večera, stradanje i vaskrsenje, čine "put od Božića do Vaskrsa" koji je povezan tunelom, težine jednu tonu, dužine četiri i visine dva metra, a koji povezuje scenografske elemente sa ikonom vaskrsenja Isusovog.

Posetioci će za najznačajniji hrišćanski praznik biti u prilici da uživaju u besplatnim programima.

U subotu 16. aprila biće premijerno izvedena predstava “Zločin i kazna“ u kripti Hrama Svetog Save, kao i tradicionalni Vaskršnji koncert koji je planiran u ponedeljak 25.

Za Lazarevu subotu i Cveti, okupiće se deca iz 16 osnovnih škola koja će zajedno sa decom sa smetnjama u razvoju izložiti svoje praznične rukotvorine.

Sva deca i posetioci su dobrodošli da uzmu učešće u radionicama i u oslikavanju velikih vaskršnjih jaja, uz druženje sa učesnicima manifestacije: decom iz osnovnih škola i iz Savremene gimnazije, udruženjem "Radost na dar" i vitezovima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: PR.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike