Najnoviji korona presek: Epidemiološka situacija za 8. april

08.04.2022

13:57

0

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima vezanim za koronu čitajući naš portal

Najnoviji korona presek: Epidemiološka situacija za 8. april
Najnovija vest Korona - Copyright 24sedam

Koronavirus je u poslednja 24 sata potvrđen kod 1.317 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo sedam pacijenata. Testirano je 11.555 osoba.

Na respiratoru je 26 pacijenata.

Koronavirus je juče potvrđen kod 1.354 osobe, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo 12 pacijenata. Bilo je testirano 12.677 osoba. Na respiratoru je bilo 25 pacijenata.

Korona posustaje, ali novi virus hara Srbijom! Obolelo više od 260.000 ljudi, a stigao kad mu vreme nije

U trenutku kada se broj zaraženih od koronavirusa smanjuje iz dana u dan, u Srbiji je počeo da se povećava broj zaraženih od sezonskog virusa gripa.

Proteklih dana u izveštajima beogradske Hitne pomoći moglo se videti da im se tokom noći javlja veći broj građana zbog povišene temperature i simptoma prehlade ili gripa.

Ovo možda ne bi bilo tako čudno da izveštaji ne pokazuju smanjenje broja obolelih od kovida. Međutim, misterije nema, jer je najverovatnije u pitanju sezonski grip koji je, sa zakašnjenjem, počeo da hara Srbijom. Zapravo, broj obolelih svakim danom je sve veći.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", trenutno su u opticaju tri virusa gripa: A (H1), A (H3) i tip B, a dominantan je A (H3).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike