Obratite pažnju! Neobičan simptom omikron soja, mogu ga imati i vakcinisani

02.04.2022

14:51

0

Prema najnovijim podacima, u Velikoj Britaniji znatno je povećan broj obolelih, a sve je više onih koji se žale na istu stvar.

Obratite pažnju! Neobičan simptom omikron soja, mogu ga imati i vakcinisani
Tan2021-12-8_161056746_1 - Copyright Tanjug/AP Photo/Jerome Delay

Prema najnovijim podacima, u Velikoj Britaniji znatno je povećan broj obolelih, a sve je više onih koji se žale na istu stvar. Naime, Britanci koji koriste ZOE aplikaciju za simptome koronavirusa, sve češće prijavljuju bol u ušima kao novi simptom, a mnogi se žale i na zujanje u ušima.

Kao rezultat toga, aplikacija je dodala ovaj simptom svom nedeljnom rangiranju najčešće prijavljenih simptoma koronavirusa. Bol u ušima i ranije je bio prisutan kod zaraženih omikronom, ali se ispostavilo da je mnogo češći nego što se mislilo.

Prošle godine, istraživanje tima stručnjaka sa Univerziteta Stanford predvođen doktrorkom Konstantinom Stanković, pokazalo je da omikron može da izazove probleme sa sluhom.

Foto: Pixabay/RobinHiggins
 

Studija je prijavila simptome uključujući jak bol u uhu, utrnulost uha, pa čak i privremeni gubitak sluha, koji se takođe može nastaviti čak i kada infekcija korona virusom prođe.


- Bol je često povezana sa zujanjem u ušima. Iznenađujuće, ovi simptomi, iako ređe, mogu se pojaviti i kod pacijenata koji su vakcinisani - istakla je dr Stanković.Ona je savetovala svima koji imaju problem sa sluhom ili zvonjenjem u ušima, kao i vrtoglavicom, da se testiraju na koronu.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike