Kraj drame na aerodromu „Nikola Tesla“ - Putnici vraćeni u zgradu, MUP potvrdio da je dojava o bombi bila lažna (FOTO/VIDEO)

05.04.2022

15:06

1

Posle višečasovne blokade rada aerodroma u Surčinu, stanje je vraćeno u normalu

Kraj drame na aerodromu „Nikola Tesla“ - Putnici vraćeni u zgradu, MUP potvrdio da je dojava o bombi bila lažna (FOTO/VIDEO)
aerodrom bomba (3) - Copyright 24sedam

U utorak popodne došlo je do dojave bombe na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu. U tom trenutku svi letovi bili su preusmereni za Temišvar.

Na licu mesta bila je i policijska brigada sa psom koja se uptulila ka objektu.

Kako saznajemo, čovek sa megafonom je tada rekao da letovi još nisu otkazani već su samo pomereni.

Putnici koji su došli na planirani let čekali su sa prtljagom ispred terminala 1.

Prema rečima našeg reportera koji je bio na licu mesta, putnici su bili vrlo strpljivi.

Nešto posle 18 časova obezbeđenje aerodroma iz mini kamiona donelo je klupe kako bi putnici seli dok čekaju.

- Rečeno nam je da ćemo za narednih pola sata imati novu informaciju. Svi iz zgrade su evakuisani zbog dojave o bombi u objektu. Čekamo da vidimo šta će biti sa ostalim letovatima- kazao nam je jedan od putnika.

Kasnili polasci

Na sajtu aerodroma najpre je objavljeno je da kasne polasci za Tivat (dva polaska), Minhen, Stokholm, Beč i Getenburg. Svi avioni su trebali da polete u terminima od 17 pa do 18.35 časova.

Prvi avion za koji je pisalo da ne kasni, a koji je trebalo da poleti sa aerodroma je za Podgoricu i to u 19.55 časova.

Prema poslednjim informacijama do kojih smo došli je da je let za Tivat koji je trebalo da poleti u 18 časova otkazan je za sutra ujutru u 9.30. Takođe je otkazan polazak i za Geteborg.

Ostali letovi za sada nisu otkazani, već su samo pomereni.

-  Zamolićemo sve putnike kojima je potreban hotelski smeštaj da nam se jave kada se zgrada otvori - saopštili su sa aerodroma.

Putnici koji je trebalo da putuju za Geteborg biće obavesteni na mejl kada će se realizovati njihov let posto je otkazan za danas. Takođe je rečeno da se jave za hotelski smestaj kada se objekat otvori.

Oko 19.20 putnicima je ponovo dozvoljen ulazak u zgradu i višesatna drama je okončana u dobrom duhu, kako po putnike, tako i po osoblje koje nedeljama unazad trpi teror lažnih mejlova i dojava o bombama.

Oko 19.40 MUP je za naš portal potvrdio da je dojava o bombi bila lažna.

Podsetimo, prošlog meseca je za samo dve nedelje čak 10 puta stigla dojava da je u avionu "Er Srbije", na letu Beograd-Moskva, podmetnuta bomba.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike