Kineskinja otpevala pesmu na srpskom: Dokazala da umetnost gradi mostove prijateljstva (FOTO/VIDEO)

02.04.2022

20:44

0

Iako među ljudima postoje jezičke barijere koje se teško prevazilaze, kad je u pitanju jezik umetnosti one postaju nevidljive

Kineskinja otpevala pesmu na srpskom: Dokazala da umetnost gradi mostove prijateljstva (FOTO/VIDEO)
1648906331NINI-KINESKINJA-print-skrin-1 - Copyright RINA

Najbolji dokaz za to jeste mlada Yuanning Zhang iz Kine, koju su od milošte prozvali Nini i koja je bez greške otpevala tradicionalnu srpku numeru "Zaspo Janko".

- Kako bi uz gastronomiju i lepote našeg kraja i srpska muzika doprla do kineskih slušalaca Nini je perfektno otpevala staru numeru, a zajedno sa idejnim tvorcem ovog projekta, Lenom Krković, pojavljuje se kao glavna glumica u spotu - kaže Nemanja Kujundzić mladi pevač koji se našao u ulozi kompozitora.

RINA
 

Kroz relaizciju projekta čiji cilj je jačanje srpsko-kineskog prijateljstva snimljena su četiri video spota na kojima se prikazuju sve lepote Zapadne Srbije i Šumadije, a koji će u turističkom smislu privući Kineze u našu zemlju.

RINA
 

Projekat koji nosi naziv "Put prijateljstva-ukusi Srbije" podržan je od strane Ministarstva turizma, trgovine i telekomunikacija kao i od Grada Čačka i loklane Turističke organizacije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Rina

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike