Kina uputila čestitke Srbiji: Vest o brzoj pruzi stigla i na istok!

21.03.2022

15:31

0

Vang je rekao da je projekat železnice između Srbije i Mađarske važan projekat

Kina uputila čestitke Srbiji: Vest o brzoj pruzi stigla i na istok!
china-162389_1280 - Copyright Pixabay/OpenClipart-Vectors

Kina je uputila čestitku povodom uspešnog polaska brzog voza od Beograda do Novog Sada, izjavio je danas portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Vang Venbin.

Svečana ceremonija otvaranja deonice pruge između Beograda i Novog Sada održana je u subotu uz prisustvo lidera Srbije i Mađarske. Učesnici su izjavili da će ova železnička linija tesno povezati dva naroda i izrazili su nadu da će cela linija biti što pre puštena u rad.

Vang je rekao da je projekat železnice između Srbije i Mađarske važan projekat u okviru Pojasa i puta, model saradnje između Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope, kao i da predstavlja probu za jače povezivanje Kine i Evrope, prenosi Međunarodni kineski radio.

- Novi napredak železničkog projekta između Srbije i Mađarske će doprineti rastu kapaciteta putničkog i teretnog prevoza, putovanju građana duž ove železničke linije, te ubrzati eksploataciju turističkih resursa i izgradnju urbanizacije, ali će i doprineti visokokvalitetnom razvoju Pojasa i puta - rekao je portparol.

Kina, kako je dodao, poziva sve strane da učestvuju u saradnji na različite načine i da daju doprinos povezivanju među zemljama Centralne i Istočne Evrope.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike