Nesvakidašnji događaj u Srbiji - osnovac hakovao školski elektronski dnevnik: "Dete je suvi talenat!"

18.03.2022

05:59

0

On je povezao mobilni telefon sa računarom i pristupio dnevniku, a od direktora dobio priznanje za veliko znanje i veštinu

Nesvakidašnji događaj u Srbiji - osnovac hakovao školski elektronski dnevnik: "Dete je suvi talenat!"
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Direktor Osnovne škole Milorad Ercegovčević nije mogao drugačije da reaguje, osim da pohvali i nagradi učenika koji je uspeo da "hakuje" školski dnevnik!

Učenik koji je uspeo da na svom telefonu prati šta nastavnik upisuje u elektronskom dnevniku ima tek 13 godina i ne opravdavajući ga u školi smatraju da se verovatno zaneo svojim velikim znanjem i veštinama pa nije izdržao da ih ne pokaže dugovima iz odeljenja, ne razmišljajući o posledicama.

Naime, kada se saznalo za prekršaj ovog učenika, u školi su otkrili i njegov veliki talenat za IT tehnologije, o čemu do tada niko nije znao.

- Kada smo pročitali njegovu izjavu ostali smo zatečeni. Njegovo objašnjenje u izjavi gde je napisao šta je i kako uradio da bi pristupio elektronskom dnevniku sve nas je ostavilo bez teksta. To dete je suvi talenat, očigledno poseduje i veliko znanje iz informacionih tehnologija - kaže direktor Ercegovčević, prenosi Telegraf.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike