Epilog vršnjačkog nasilja u Obrenovcu: Tinejdžer ispisan iz škole - biće obavešten i Centar za socijalni rad

09.03.2020

22:59

0

Iz škole nisu želeli da se oglašavaju povodom ovog slučaja

Epilog vršnjačkog nasilja u Obrenovcu: Tinejdžer ispisan iz škole - biće obavešten i Centar za socijalni rad
Obrenovac - Copyright Foto: Facebook/Sanela Jevtić

Mladić, koji je u toku tuče, šutnuo u glavu svog vršnjaka nakon čega je ovaj dobio epileptični napad, ispisan je iz tehničke škole "Buda Davidović" u Obrenovcu.

Podsećamo, na društvenim mrežama se pojavio snimak vršnjačkog nasilja, a naš izvor potvrdio je da je snimak autentičan, te da se tuča dogodila u sredu.

- Bilo je tuče. Dečak ima zdravstvenih problema, a udarac koji je zadobio doveo je do komplikacija. Momci koji su učestvovali u tuči su procesuirani, policija je izašla na lice mesta - kaže izvor i  dodaje da je napadnuti dečak završio u bolnici posle incidenta, ali da je sada dobro.

Pored policije, obavešteno je i Ministarstvo prosvete. U školi je u skladu sa procedurama odmah sazvan sastanak Tima za zaštitu.

- Škola je pokrenula vaspitno-disciplinski postupak i izrađeni su operativni planovi zaštite. Budući da se učenik koji je učestvovao u fizičkom nasilju ispisao iz škole, škola je ponovo uputila dopis policiji radi preduzimanja mera iz njihove nadležnosti, a uputiće i dopis nadležnom Centru za socijalni rad. Povređenom učeniku škola će pružiti svi potrebnu podršku zbog čega je u kontaktu sa roditeljima - odgovaraju za Telegraf.rs u Ministarstvu prosvete.

Kako dalje navode, Ministarstvo prosvete je po prijemu obaveštenja kontaktiralo ustanovu radi "praćenja realizacije procedure, dalo preporuke i nastaviće sa praćenjem daljeg postupanja ustanove".

Iz škole nisu želeli da se oglašavaju povodom ovog slučaja.

- Direktorka škole neće davati izjave povodom slučaja. Sve što je trebalo, mi smo kao škola uradili - rekli su i prekinuli razgovor.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike