Kud ide ovaj svet?! Majka tvrdi: Klinci su bokserom udarali mog sina, pretili mu da će ga samleti kao meso? (FOTO)

07.12.2021

08:41

0

Majka kaže da su sinu prethodno ti dečaci slali preteće poruke na društvenim mrežama i pisali mu kako će ga samleti kao mleveno meso

Kud ide ovaj svet?! Majka tvrdi: Klinci su bokserom udarali mog sina, pretili mu da će ga samleti kao meso? (FOTO)
Vršnjačko nasilje/Ilustracija - Copyright Profmedia

Dvojica maloletnih dečaka od nepunih 16 godina pretukla su mog sina i slomila mu ruku. Iz čista mira su mi napali dete na ulici, udarali ga bokserom po glavi, šutirali u stomak, pa gurnuli u jarak, ispričala je prestrašena majka.

- Dete je šetalo s jednom devojčicom. Prišla su im ta dvojica i pitala ga: "Zašto se ku*čiš?" Zbunjeno i uplašeno im je rekao da se normalno ponaša. Tada ga je jedan oborio i seo mu na stomak, a drugi ga je udarao u glavu. Sin je došao kući pretučen i istraumiran. Otišli smo u Hitnu pomoć, lekari su obavestili policiju i dali smo izjavu.

 

 

Majka kaže da su sinu prethodno ti dečaci slali preteće poruke na društvenim mrežama i pisali mu kako će ga samleti kao mleveno meso.

Obesili i mačke na žice bandere?

Sagovornica lista kaže da su maloletnici koji su divljački prebili njenog sina isti oni koji su 31. jula ove godine obesili mačke na kablove za struju. Nakon što su fotografije objavljene na društvenim mrežama uznemirile javnost, policija je identifikovala počinioce i tada je pisano da su podnete krivične prijave u redovnom postupku.

- Čim mi je pokazao poruke, prijavili smo policiji. A, onda su ga pretukli. Tada mu je polomljen telefon i poruke više nemamo.

Ona tvrdi da oni svake nedelje maltretiraju i tuku neko dete samo zbog toga što ima dobre patike ili šeta ulicom.

- Znam mnoge majke čiju decu su pretukli ili maltretirali. Slučaj smo prijavili i centru za socijalni rad u našem mestu, iz koga su nam rekli da će ove nedelje preduzeti mere u dogovoru s policijom, s obzirom na to da su u pitanju maloletnici. Sad čujem i da prete mojoj deci da će ih izbosti nožem. Ne znam kome više da se obratim.

Mlađi maloletnici mogu u vaspitno-popravni dom

Advokat Nebojša Perović kaže da u našem krivičnom zakonodavstvu osobe uzrasta od 14 do 18 godina jesu krivično odgovorne i protiv njih se vodi krivični postupak pred posebnim sudskim većima.

- U sam postupak se uključuje i Centar za socijalni rad. Može se izreći kazna maloletničkog zatvora, upućivanja u vaspitno-popravni dom, kao i sudska opomena i određene mere - objasnio je Perović.

- Mlađim maloletnicima, a to su deca uzrasta od 14 do 16 godina, mogu se izreći samo vaspitne mere, koje, između ostalih, mogu biti pojačan nadzor roditelja, pojačan nadzor uz dnevni boravak u odgovarajućoj ustanovi za vaspitavanje, kao i upućivanje u vaspitno-popravni dom. U vaspitno-popravnom domu maloletnik ostaje najmanje šest meseci, a najviše četiri godine - zaključuje advokat.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti