"Nema vojnih vežbi, to su treninzi civilne zaštite": Ministarstvo odbrane reagovalo na pokušaj manipulacije u regionu!

05.03.2022

12:33

1

Pojedine grupe priželjkuju destabilizaciju našeg regiona, te se u tu svrhu koriste potpunim neistinama i manipulacijama

"Nema vojnih vežbi, to su treninzi civilne zaštite": Ministarstvo odbrane reagovalo na pokušaj manipulacije u regionu!
TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE/ DARIMIR BANDA

Ministarstvo odbrane saopštilo je da centri za lokalnu samoupravu ne pozivaju vojne obveznike ni na kakve vojne vežbe, ponajmanje u svrhu demonstracije sile.

Ministarstvo odbrane Srbije reagovalo je na pojedine natpise u regionalnim medijima tim povodm, ukazujući da su u pitanju "bolesne i zlonamerne konstrukcije".

- Zarad istinitog informisanja javnosti, saopštavamo da se radi o obukama iz civilne zaštite, za koje Odeljenje za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova upućuje poziv preko naših opštinskih centara. Pozivanje obveznika na treninge civilne zaštite odvija se svake godine i radi se o redovnoj i planiranoj obuci za potrebe MUP-a - navedeno je u saopštenju ministarstva.

Očigledno je međutim, kako kažu, da pojedine grupe priželjkuju destabilizaciju našeg regiona, te se u tu svrhu koriste potpunim neistinama i manipulacijama.

- Pozivamo da prestanu sa plasiranjem laži, kojima doprinose raznoraznim pokušajima ugrožavanja mira i stabilnosti u našem regionu - poručuju iz Ministarstva odbrane.

Bonus video

24sedam TV

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam