Najnoviji korona presek: Pad broja novozaraženih, više od 30 odsto pozitivnih uzoraka

10.02.2022

14:31

0

Pratite najnovije informacije o virusu u našoj zemlji

Najnoviji korona presek: Pad broja novozaraženih, više od 30 odsto pozitivnih uzoraka
Najnovija vest Korona - Copyright 24sedam

Koronavirus je u poslednja 24 sata potvrđen kod 11.121 osobe, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo 63 pacijenata. Testirano je 29.075 osoba.

Pomoću respiratora diše 181 pacijent.

Zaraženo je probližno 30 odsto testiranih u današnjem danu.

Juče je koronavirus potvrđen kod 12.532 osobe, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo 58 pacijenata. Testirano je 29.995 osoba, a na respiratorima su se nalazila 174 pacijenta.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović izjavio je danas da aktuelne mere za sprečavanje širenja virusa korona moraju da ostanu na snazi i dodao da nema potrebe za uvođenjem novih pravila.

Tiodorović je rekao za "Blic" da još uvek ne postoje jasne studije i potpuni uvid u omikron, a ni u novu "stelt" verziju, te da je teško prognozirati da li će se pandemija završiti do juna ili do kraja godine.

- Kratko je vreme da se može zaključivati bilo šta posebno, ali ipak možda možemo reći da sa ovim sojevima ulazimo u neku završnicu - rekao je Tiodorović.

Navodi da će korona s vremenom postati endemska pojava, što znači da neće biti opasna za neke ljude, i napominje da moraju biti na oprezu svi kojima je imunitet u padu.

Tiodorović je rekao da ne postoje neke bitne razlike između "stelta" i originalnog omikrona i dodao da kod većine ljudi dominiraju lakše kliničke slike.

- Dominiraju lakše kliničke slike, mnogi to prebole na nogama, ili čak prođe sa nekom lakšom kliničkom slikom u kućnim uslovima - kaže Tiodorović.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike