Poštanske marke "Novi Sad – Evropska prestonica kulture 2022" od danas u opticaju (FOTO)

01.02.2022

13:45

0

Izdanje prigodnih poštanskih maraka „Novi Sad – Evropska prestonica kulture” sadrži dve poštanske marke u tabacima od po osam maraka sa vinjetama u sredini

Poštanske marke "Novi Sad – Evropska prestonica kulture 2022" od danas u opticaju (FOTO)
Saopstenje za medije1 (Foto Pošta Vuk Branković) - Copyright Foto: Pošta Srbije/Vuk Branković

Direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, stavljanjem žiga prvog dana na maksimum karte i koverte svečano su pustili u opticaj izdanje prigodnih poštanskih maraka u čast Novog Sada – Evropske prestonice kulture za 2022. godinu, saopšteno je iz Pošta Srbije.

Pošta Srbije priredila je ove markice u saradnji sa Fondacijom "Novi Sad – Evropska prestonica kulture".

- U čast Novog Sada, koji u 2022. godini nosi ovu prestižnu titulu i kao svedočanstvo za buduće generacije o važnosti ovog priznanja, čast mi je da danas predstavimo rezultat plodne saradnje Grada Novog Sada, Fondacije i Pošte Srbije, sa idejom da se cele godine šalju pozivi zbratimljenim gradovima, da njihovi građani i svi drugi posetioci dođu u Novi Sad i uživaju u različitim kulturnim manifestacijama i programima. Naša povezanost i uzajamna podrška nastaviće se i putem drugih zajedničkih aktivnosti na razvoju novih kvalitetnih usluga za građane, kao i u projektima za podsticaj ekonomskih inicijativa i razvoj turističke privrede”, rekao je Zoran Đorđević, v.d. direktora Pošte Srbije u Gradskoj kući u Novom Sadu.

Foto: Pošta Srbije/Vuk Branković
 

Đorđević je zatim gradonačelniku Milošu Vučeviću uručio poklon Pošte Srbije, filatelističko izdanje sa prigodnom poštanskom markom numerisanom brojem 1.

Izdanje prigodnih poštanskih maraka „Novi Sad – Evropska prestonica kulture” prenosi krilaticu programskog obeležavanja – Za nove mostove, kao simbole novih veza, razmene i povezivanja novih ljudi i prostora. Sadrži dve poštanske marke u tabacima od po osam maraka sa vinjetama u sredini, dva koverta prvog dana, dve maksimum-karte i prigodan žig.

Fotografije na izdanju delo su Jelene Ivanović i Vladimira Veličkovića,  dok je grafičku obradu radila Anamari Banjac, kreatorka maraka Pošte Srbije. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: R.M.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike