Krenuli su entuzijastično, a umalo da se vrate kući praznih ruku: Srpski planinari opisali svoje zimovanje u Bugarskoj

25.01.2022

11:53

0

Oni su se prošle nedelje uputili ka Borovecu

Krenuli su entuzijastično, a umalo da se vrate kući praznih ruku: Srpski planinari opisali svoje zimovanje u Bugarskoj
mon-blan - Copyright Profimedia

Poslednjih nekoliko godina, srpskim skijašima i planinarima postali su zanimljivi i bugarski vrhovi, međutim epdiemiološka situacija nije na njihovoj strani. Naime, ove godine je pored vakcine obavezan i negativan PCR test.

Tako je grupa planinara iz Kraljeva bili neprijatno iznenađeni kada su saznali da i pored toga što su se vakcinisali, moraju da urade i PCR test.

- Mislili smo da će nam biti dovoljan antigenski test. Ali, kad smo se raspitali saznali smo da nam treba PCR test. Kada smo stigli na granicu, prvo su nam tražili test, a onda i potvrdu da smo vakcinisani. Samo tako je moguće ući u Bugarsku - kaže jedan od njih.

S obzirom na to da je plan ove grupe entuzijasta bio da se popnu na vrh Musala po ekstremno hladnim uslovima i velikim snegom, dovoljan im je bio samo vikend.

- Nama je smeštaj bio povoljan i dobar. Trokrevetni apartman za troje, sa dva noćenja i doručkom, koštao nas je ukupno 167 evra. Kafa u restoranima košta od 2 do 3 evra, a za večeru vam je potrebno od 8 do 12 evra po osobi. Cena dnevnog ski pasa je oko 40 evra. Gondolom se možete popeti na 2.100 metara nadmorske visine i odatle kreće spust - priča ovaj Kraljevčanin.

On napominje da nigde nije moguće platiti u evrima, već ih prvo morate razmeniti u menjačnicima. Kada je reč o posetiocima, najviše je Bugara, ali ove zime ima i engleskih skijaša u Borovecu. Pretpostavlja se da su zbog povoljnog aranžmana, jer je reč o jednom od jeftinijih ski centara u Evropi, odlučili da dođu u Bugarsku.

Borovec obiluje sadržajima i mogućnostima za brojne zimske sportove, između ostalog skijanje, snoubord, nordijsko trčanje, biatlon, skokove. Čak dva puta bio domaćin svetskog kupa u alpskom skijanju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike