"Zvao se Džo! Bio je član porodice, najbolji drug deci": Građani Rume ogorčeni, traže maksimalnu kaznu za "ubicu psa" (UZNEMIRUJUĆE)

21.01.2022

12:43

0

Ogorčeni građani Rume su organizovali potpisivanje peticije kako bi se osumnjičeni za jeziv zločin zadržao u pritvoru

"Zvao se Džo! Bio je član porodice, najbolji drug deci": Građani Rume ogorčeni, traže maksimalnu kaznu za "ubicu psa" (UZNEMIRUJUĆE)
pas džo - Copyright Facebook/Pravda za Džoa

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Rumi uhapsili su juče D. R. (40), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubijanje i zlostavljanje životinja. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, u kom roku će, uz krivičnu prijavu biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Rumi. Ipak, ogorčeni građani Rume su organizovali potpisivanje peticije kako bi se osumnjičeni za jeziv zločin zadržao u pritvoru do okončanja postupka i kako bi mu se izrekla najstroža kazna.

Građani Rume ostali su u šoku nakon što su na drvetu kod Sportskog centra "Sloven" 19. januara u zoru ugledali psa obešenog o granu. Osumnjičeni je uhapšen samo dan kasnije, ali građani žele da on zbog svog gnusnog zločina ostane u pritvoru do daljeg. 

Raspisali su peticiju koju imaju nameru da predaju nadležnim organima. Uz fotografiju psa, priložili su i opis događaja.

- Zvao se Džo. Imao je 6 godina. Bio je član porodice. Najbolji drug deci. Veliki, dobroćudni pas. 18.Januara 2022.godine, uveče, komšija D.R.,koji živi dve kuće od njegove i koga je Džo poznavao, poneo je uže, odveo psa iz dvorišta i obesio ga na obližnje drvo. Ovaj užas se dogodio u Rumi. Ubica je pronađen i odveden u pritvor na 72 sata. Ovom peticijom mi, Udruženje za zaštitu životinja "JUPITER Ruma" i građani, tražimo od tužilaštva da UBICU ZADRŽE U PRITVORU do kraja krivičnog postupka, jer je opasan po okolinu, da mu se odredi psihijatrijsko veštačenje I DA BUDE OSUĐEN NA MAKSIMALNU KAZNU OD 3 GODINE ZATVORA, kako je predviđeno članom 269 Krivičnog zakonika BEZ MOGUĆNOSTI RANIJEG PUŠTANJA NA SLOBODU - stoji u opisu peticije.

Odmah je usledila i molba da se peticija potpiše i da e u što većoj meri deli na društvenim mrežama.

- D.R. nije čovek već psihopatski ubica! U Džoovom komšiluku je ovog meseca otrovano više vlasničkih pasa, osnovano sumnjamo da je to takođe delo D.R. Sa trovanja je prešao na vešanje, što znači da nasilje eskalira i samo je pitanje ko će biti sledeća žrtva - navodi se u opisu peticije.

Printscreen/peticije.online
 

Kako je policija Sremske Mitrovice izvstila nakon hapšenja D. R., sumnja se da je on u noći između 18. i 19. januara, uhvatio psa i odneo ga do jednog fudbalskog terena, a onda obesio o drvo, usled čega je pas uginuo.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Prethodno su građani fotografisali užas i počeli da dele objavu na društvenim mrežama, sa appelom da se počinitelj zločina uhapsi.

- Ovom psu je presudio neko od naših sugarađana. Neko s kim delimo isti vazduh. Neko s kim se družimo ili živimo. Neko kome se javljamo u prolazu. Ovo je uradio nečiji sin, brat, drug ili komšija i zahtevamo da se ovaj psihopata nađe - napisali su oštro građani Rume.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike