ANKETA: Jedni veruju u Noleta, drugi kažu da će ga proterati! Šta vi mislite, hoće li opet pobediti u Australiji i zaigrati na turniru?

14.01.2022

21:00

1

Deo anketiranih građana za 24sedam kaže da Đokoviću neće dozvoliti da igra i ostane u Australiji, ali isto toliko je i onih koji su uvereni u novu pobedu našeg asa

ANKETA: Jedni veruju u Noleta, drugi kažu da će ga proterati! Šta vi mislite, hoće li opet pobediti u Australiji i zaigrati na turniru?
Profimedia Pixabay AP/Mark Baker

Odluka australijskoj ministra za imigraciju da Novaku Đokoviću oduzme vizu uzburkala je javnost u čitavom svetu. Najbolji teniser sveta, trenutno je u pritvoru i čeka saslušanje pred imigracionim vlastima. Suđenje mu je zakazano za nedelju ujutru, odnosno subotu uveče po centralnoevropskom vremenu.

I dok se Nole bori za pravdu, građani Srbije su i zbunjeni i ogorčeni zbog maltretiranja našeg broja jedan.

24sedam/Katarina Mihajlović
Miloš Lečić

 

- Iskreno, nemam pojma kako će situacija dalje da se odvija. Prvo su mu dali vizu, pa su je odbili, pa su je uvažili, da bi na kraju opet odbili. Mislim da je on u pravu, jer su ga oni zvali na turnir. Znali su da je nevakcinisan. On ništa nije prekršio i sad se ponašaju kako se ponašaju. Nisam siguran da li će ga pustiti da igra, mada mislim da će ga vratiti za Srbiju... Naravno, svi bismo voleli da igra - izjavio je Miloš Lečić za 24sedam

Vanja Jeremić, takođe, veruje da će Đokovića vratiti u Srbiju.

- Nisam previše upućena, ali mislim da će ga vratiti u Srbiju. Generalno gledano, ima mnogo situacija u koje ga upliću, stalno mu nešto zameraju. Pa prošle godine kada je lopticom udario sudiju, mislili su da je namerno - rekla je Vanja za 24sedam.

24sedam/Katarina Mihajlović
Ljubinko Stevanović

I Ljubinko Stevanović je pesimista i ne veruje u pozitivan ishod što se tiče Novakovog ostanka na turniru.

- Mislim da će biti proteran. Nema šansi tamo s njima, to je verovatno nešto politički. Ovo znači da nije poželjan. Da je poželjan, ne bi se oni tako ponašali.... Trebalo bi da se povuče, stalno je kod advokata, sudija, tužioca, nije to život. Ne možeš ti tu ništa, to je vlast, postoji policija, vojska...Šta si ti tu, jedan jedini, nemaš ništa - smatra Ljubinko.

S druge strane, ima i optimista.

- On je uspeo sve da postigne na krv i znoj, nije kupovao turnire. Znaš koliko tu energije mora da se uloži. Treba da se bori! Izboriće se! Moja neka pretpostavka je da će igrati na turniru. Sud će na kraju da odluči - izjavio je Abdur Arhmar za 24sedam.

24sedam/Katarina Mihajlović
Jelena Uzelac

Većina građana, koje smo anketirali, uverena je da je priča oko Đokovićeve vize zapravo politički pritisak, a ne zdravstveni.

- Verovatno imaju nešto protiv Srba, to je jedno moje mišljenje. Mislim da će naći načina da dobije vizu. Ipak je on svetski prvak, bilo bi sramota da mu ne daju vizu....Tu ne treba gledati nacionalost, već šire od toga. On je odličan sportista, najbolji.. Stvarno sramota! Verovatno žele da proguraju nekog njihovog. Ako bude igrao, verovatno ima velike šanse da pobedi, nikad čovek ne može da bude 100 odsto siguran. Ako on veruje da će pobediti, onda i oće! Narod treba da mu bude podrška - rekla je Jelena Uzelac.

BONUS VIDEO

24sedam TV

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima


Najčitanije Vesti