Hoće li biti uvođenja novih mera? Danas sednica Kriznog štaba, u 15 sati pada odluka

14.01.2022

08:07

0

Analiziraće se korona brojke koje su alarmantne.

Hoće li biti uvođenja novih mera? Danas sednica Kriznog štaba, u 15 sati pada odluka
Krizni štab Tan2021-12-28_165412682_0 - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

Sednica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa biće održana danas. Sednica je zakazana za 15 časova, zbog sve nepovoljnije epidemiološke situacije u Srbiji.

Za sada nije poznato koje će tačno teme na stolu i da li će biti uvođenja novih mera, ali kako je zasedanje zakazano odmah nakon što je Srbija oborila rekord u broju zaraženih to govori više od reči.

Analiziraće se korona brojke koje su alarmantne. Srbija je dva puta za tri dana oborila rekord po broju zaraženih, a brojke su već neko vreme petocifrene. Najpre smo imal 13.693 zaraženih, a potom je 13. januara situacija bila još teža, jer je prema najnovijim informacijama, korona virus u prethodnih 24 časa potvrđen kod još 13.753 ljudi, što je novi rekord u Srbiji.

Prethodna sednica Kriznog štaba održana je uoči dočeka Nove 2022. godine, i tada su mere koje su trenutno na snazi ostale nepromenjene. Dužina važenja kovid propusnica nije izmenjena, a najavljena je pojačana kontrola primenjivanja te mere. 

Nakon sednice održane 28. decembra, oglasio se dr Predrag Kon i kazao da Krizni štab nije bio jedinstven u svom stavu. Članovi medicinskog dela Kriznog štaba praktično od uvođenja kovid propusnica apeluju da one važe 24 časa, te se pretpostavlja da će to sada biti ponovo razmatrano.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike