Apel Skijališta Srbije i GSS nakon evakuacije skijaša: Koristite staze u skladu sa svojim umećem (FOTO/VIDEO)

13.01.2022

16:46

0

Autor: 24sedam

U akciji spasavanja korišćena je usluga hitnog medicinskog transporta helikopterom, koja je od ove godine dostupna na Kopaoniku

Apel Skijališta Srbije i GSS nakon evakuacije skijaša: Koristite staze u skladu sa svojim umećem (FOTO/VIDEO)
IMG_9368_EDLRFF - Copyright 24sedam/Gorska služba spasavanja

Zaposleni u Skijalištima Srbije u saradnji sa helikopterskom jedinicom MUP-a, Gorskom službom spasavanja i  lekarima iz trauma centra na Kopaoniku uspele su da završe složenu akciju spasavanja muškarca srednjih godina sa teškom povredom glave koju je zadobio na stazi Krčmar na Kopaoniku.

Akcija spasavanja završena je u rekordnom roku, za manje od tri sata, i povređeni muškarac transportovan je u Klinički centar Srbije. 

U akciji spasavanja učestvovale su službe Skijališta Srbije, helikopterska jedinica MUP Srbija, Gorske službe spasavanja i lekari Kliničkog centra Srbije.

 

U akciji spasavanja korišćena je usluga hitnog medicinskog transporta helikopterom, koja je od ove godine dostupna na Kopaoniku zahvaljujući nedavno potpisanom Sporazumu o saradnji između helikopterske jedinice  MUP-a, Skijališta Srbije i Gorske službe spasavanja.

Skijališta Srbije apeluju na skijaše i bordere da nose kacige, prilagode brzinu vožnje i da koriste staze u skladu sa svojim skijaškim umećem. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike