Najnoviji presek: Najveći broj zaraženih do sada!

13.01.2022

14:24

0

Najnovije informacije o kovidu u našoj zemlji

Najnoviji presek: Najveći broj zaraženih do sada!
Najnovija vest Korona - Copyright 24sedam

U poslednja 24 sata u Srbiji su na koronavirus testirane 33.163 osobe, od kojih je pozitivno njih 13.753, dok je, nažalost, 19 osoba preminulo.

Na respiratorima je 96 pacijenata.

Juče je u Srbiji kovid potvrđen kod 12.877 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo 26 pacijenata, dok je na respiratoru bilo 85 osoba. Tom prilikom testirano je 33.195 osoba.

Direktorka Instituta za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo Jelena Begović istakla je da je dobro što omikron manje napada pluća, što je bio glavni problem sa delta sojem. Kako napominje, teoretski je moguće da se ljudi zaraze sa dva različita soja.

Novi sojevi postaju stari, a onda nailaze noviji - omikron, deltakron, flurona... Svakodnevno širom sveta, Evrope, regiona i naše zemlje beleži se veliki broj novih slučajeva korone.

Doktorka bioloških nauka i direktorka Instituta za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo Jelena Begović je, gostujući u Dnevniku RTS-a, podsetila da je stigao omikron, koji je zarazniji i koji se lako širi.

- Na svu sreću postoje indicije da ostaje u grlu i nosu, manje napada pluća. On se menja, menja i neke svoje osobine, što se tiče organa koje napada. Dobro je da se sklanja od pluća, što je bio glavni problem sa deltom - naglasila je doktorka.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike