Đorđe David otkrio da je pričao sa Titom: "Ušao je i rekao da mi daju slatkiše, a onda sam ga ja pitao...." (FOTO/VIDEO)

03.01.2022

19:15

0

Pevač Đorđe David izjavio je da je imao 11 godina kada se sreo sa Josipom Brozom Titom

Đorđe David otkrio da je pričao sa Titom: "Ušao je i rekao da mi daju slatkiše, a onda sam ga ja pitao...." (FOTO/VIDEO)
817A9964 - Copyright 24sedam/Ivan Mitić

Pevač Đorđe David otkrio je za 24sedam da je imao susret sa bivšim predsednikom SFRJ Josipom Brozom Titom i to u Karađorđevu.

Đorđe je objasnio da je njegov otac bio tajni savetnik u Titovom kabinetu a kasnije kod Draže Markovića, pa je kao dečak od 11 godina slučajno dobio priliku da upozna predsednika.

- Moj otac je imao neki sastanak u Karađorđevu, a majka nije mogla da me čuva. Ona je bila šefica svih ekspozitura Beobanke na Novom Beogradu. Onda me je otac samo pokupio da krenem sa njim jer nisam imao gde da ostanem. Bila je sednica i onda je izašao taj svetli lik, koji iako je bio ovolicni, za mene je bio kao T-reks velik i rekao ono njegovo čuveno: "Majku ti božiju, zašto dečak sedi sam? Dajte mu nekih slatkiša!". Naravno, nije bila dovoljna jedna krempita pojeo sam tri! I znam da sam rekao: "Druže Tito, zašto moj tata svakog vikenda radi? Zašto moj tata nema slobodan momenat da bude malo i sa porodicom? On je rekao: "U pravu si. Tvoj otac će od sada ne baš svakog, ali imaće vikenda sa porodicom da ti ne fali - kaže David.

24sedam/Ivan Mitić
 

Naravno, njegov otac je bio u strahu da je tada mali Đorđe napravio problem, ali je njegov strah bio neopravdan. Pevač dodaje da mu je Tito ostao u sećanju "kao lik iz stripa".

- Kao lik iz stripa koji se prošetao u jednom kratkom vremenskom periodu, tog dana u trajanju od nekih 15 minuta, kroz tu prostoriju gde sam ja "rokao" krempite... da je "ćopavi" bio ozbiljan lik i da je to bila ozbiljna organizacije, to definitivno - kaže pevač.

24sedam/Ivan Mitić
 

Ipak, dodaje pevač, nakon raspada SFRJ "jedan po jedan poklopac počeo je da se otvara" pa je javnost došla do saznanja za Goli otok i političke neistomišljenike.

David kaže da je narod bio zadojen ozbiljnim lažima, ali da postoje i prednosti Titovog režima kao što veće obrazovanje i vaspitanje u odnosu na današnje generacije ali i patriotizam.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike