Preminula čuvena Titova kuvarica: "Doviđenja, časna sestro"

09.12.2021

13:41

1

Autor: 24sedam

Posle posete Tita i Jovanke Broz, svi su pitali Budu da im spremi ono što je Tito ručao

Preminula čuvena Titova kuvarica: "Doviđenja, časna sestro"
Budimirka Mladenović - Copyright Foto: Youtube / Printscreen

Čuvena kuvarica Budimirka Buda Mladenović, koja je spremala isto tako čuvenu "Titovu teletinu", preminula je u sredu uveče, a danas je sahranjena.

Buda Mladenović je gotovo čitav radni vek provela u motelu u mestu nadomak manastira Sopoćani, a koliko je volela svoj posao govori to što se njime bavila do poslednjeg dana, skoro sedam decenija.

- Čoveku, kad voli svoj posao, nije teško da radi - rekla je jednom prilikom kuvarica.

Kako je rekla, otkad je počela da radi 1954. godine, nikada nije bila na bolovanju, a odmor je uzela svega četiri puta po nekoliko dana. Ipak, na predlog da se bavi kuvanjem, Budimirka je plakala, jer nije želala da radi u kafani.

- Majka me je poslala u kafanu da radim jer nismo imali novca, nije mi dozvolila da se školujem, iako sam imala priliku, pa sam tako počela da kuvam - pričala je Budimirka u televizijskoj emisiji.

Nije se udavala, nema porodicu, a penzionerske dane je provela radeći u motelu u kojem je živela i koji je smatrala svojim domom. 

Ona je tom prilikom ispričala i da je dobijala ponude od ambasadora da kuva za Ujedinjene nacije, ali da nije htela da ode i ostavi majku.

Titu je spremala hranu kad je došao u posetu Novom Pazaru, i taj njegov dolazak, kako je tada rekla, nikada neće zaboraviti.

AP Photo
 

- Pozdravio me je i rekao: "Doviđenja, časna sestro"- rekla je Budimirka.

Ispričala je i da se slikala sa Titom i Jovankom, a kaže da su je posle njihove posete svi pitali da im spremi ono što je Tito ručao. To jelo su nazvali "Titova teletina".

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike