Svaki drugi zaposleni razmišlja o promeni: Kako to može da se spreči?

03.08.2021

15:19

0

Autor: N. A.

Istraživanje se temelji na podacima 30.000 zaposlenih širom sveta

Foto: Pixabay/ Joseph Mucira

Gotovo polovina zaposlenih razmišlja o značajnim promenama u karijeri sledeće godine, pokazao je Microsoftov Work Trend Index. To je, između ostalog, posledica pandemije koronavirusa, koja je na tržište rada donela mnoge izazove. U istraživanju je 54 odsto učesnika prijavilo osećaj zagušenja.

U proteklih 18 meseci, osim izazova na poslu, zaposleni su se tokom pandemije suočili i s drugim životnim stresovima: brigom za voljene osobe, usklađivanjem posla i učenja kod kuće s brigom o deci kao i osećajem usamljenosti.

Pročitajte još:

U isto vreme, broj sastanaka, e -poruka i razgovora dramatično se povećao radom na daljinu ili hibridnim radom, pokazalo je istraživanje. Prema Microsoftu, korisnici Teamsa su u februaru ove godine nedeljno provodili 148 odsto više vremena na sastancima. To vreme i dalje raste, objavio je Microsoft, prenosi “Biznis Telegraf”.

Dostavljeno je 40,6 milijardi e-poruka više nego u istom periodu prošle godine. Korisnici timova vodili su 45 odsto više razgovora nedeljno, a broj ljudi koji rade s Office dokumentima povećao se za 66 odsto u jednoj godini.

Pixabay/Manuel Alvarez

Istraživanje se temelji na podacima 30.000 zaposlenih širom sveta i podacima iz sistema Microsoft 365 i LinkedIn. Osim toga, istraživanje je prikupilo savete za menadžere kako pomoći saradnicima da napune baterije tokom leta. Između ostalog, trebalo bi ih aktivno podsticati ih na sprovođenje slobodnog vremena.

Vođe bi takođe trebalo da iskoriste slobodno vreme za razmišljanje o svom stilu vođenja.

Pročitajte još:

– Činjenica je da se zaposleni osećaju jako opterećeni. Menadžeri kojima je dobrobit zaposlenih prioritet nad produktivnošću biće bolje pripremljeni za ulazak u svet hibridnog rada – rekli su iz Microsofta, prenosi “Biznis Telegraf”.

Instalirajte iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti