Top 7 najpopularnijih poslova koje možete obavljati sa bilo koje lokacije

03.11.2021

14:45

0

Veliki broj poslodavaca je tokom pandemije modifikovao režim rada zaposlenih, pa je rad od kuće postao rad sa najrazličitijih lokacija

Top 7 najpopularnijih poslova koje možete obavljati sa bilo koje lokacije
Pixabay

Početkom 2020. godine, svet se našao usred nove digitalne revolucije, a neke od navika koje su tada ustanovljene, zadržale su se i nakon ukidanja restriktivnih mera. Veliki broj poslodavaca modifikovao je režim rada zaposlenih, omogućavajući im veću slobodu.

Rad od kuće postao je rad sa najrazličitijih lokacija. To je otvorilo vrata mogućnosti zapošljavanja ljudi iz lokalnih zajednica i teže zapošljivih kategorija, što je velika prilika – i za poslodavce i za privredu.

Ovo su sedam najpoznatijih poslova koji se mogu obavljati sa praktično bilo kog mesta.

Kopirajting

Ukoliko volite da se igrate rečima i na pravi način znate da prenesete ključne poruke, posao kopirajtera je pravi za vas! Kao kopirajter možete pisati članke na različite teme za brojne portale, blogove, društvene mreže i druge oblike medija, a najbolje od svega je što u skladu sa temom možete da odaberete prostor za rad koji će vas najbolje inspirisati.

Digitalni marketing

Digitalni marketing i marketing na društvenim mrežama postali su glavni adut kako velikih kompanija, tako i malih lokalnih biznisa, pa je i potražnja za ovom profesijom znatno porasla u protekle dve godine.

Neophodno je poznavati osnovne alate, poput optimizacije, oglašavanja na društvenim mrežama, ali i kreiranje kreativnog sadržaja za klijente, a sama razmena i egzekucija nije moguća bez dobre internet veze.

Pixabay/Photo Mix
 

Podučavanje

Ukoliko ste ekspert u određenoj oblasti i umete da prenesete to znanje drugima, onlajn podučavanje može da bude idealno za vas. Osim toga što radite remote, imate mogućnost da sami organizujete svoje vreme i da napravite raspored koji vama odgovara.

Pixabay
 

Od rada sa decom i učenja nekog stranog jezika, pa sve do pružanja pomoći u usavršavanju neke oblasti ili programa, i to čak i u video formatu.

Prevođenje

Kao prevodilac možete da radite od svoje kuće za kompanije širom sveta. Prevodilačke usluge potrebne su u različitim oblastima poslovanja, pa možete prevoditi širok spektar materijala – od naučnih članaka, knjiga do sudskih presuda.

Veb dizajn

Za uspešno savremeno poslovanje neophodne su veb stranice, pa su veb dizajneri u današnje vreme veoma tražene i dobro plaćene pozicije. Osim poznavanja osnova veb dizajna, potrebno je da imate i kreativu u sebi kako biste uspešno odgovorili na zahteve klijenata.

Pixabay
 

Srećom, druge veb stranice su tu da ih pretražite i dodatno se inspirišete.

Programiranje

Softverski inženjering i programiranje su najpopularnija profesija trenutno. Uzimajući u obzir da nam rad i funkcionisanje zavise od brojnih aplikacija, upravo su oni ti koji život svih nas čine lakšim i jednostavnijim, a najbitnije je što se posao može obavljati bilo kad i bilo gde.

Računovodstvo

Glavne aktivnosti računovođe predstavljaju pregledanje i prikupljanje finansijskih dokumenata za pojedince i kompanije. Posao obuhvata pružanje saveta po pitanju finansijskih tokova i održavanja kompanije finansijski stabilnom na osnovu budžeta kojim raspolaže i operativnih troškova. Uzimajući u obzir te aktivnosti, posao u potpunosti može da se radi onlajn i ne zahteva ništa drugo, osim dobre i brze internet konekcije.

BONUS VIDEO

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: bankar.me