„Batalite malo posao, budite sa familijom“: Neočekivana poruka Najkija zaposlenima

31.08.2021

09:59 >> 10:34

0

U centrali kompanije Najki u Bivertonu u Oregonu, SAD, zaposleni su dobili neočekivanu poruku od poslodavca – ostanite kod kuće ili se negde dobro provedite

„Batalite malo posao, budite sa familijom“: Neočekivana poruka Najkija zaposlenima
Copyright Foto:Pixabay/ David Schwarzenberg

„Najki“ je, naime, dao sedam dana odmora zaposlenima u sedištu firme i to na ime „podrške mentalnom zdravlju“, a pre povratka u kancelarije u septembru.

Od danas do petka, američka firma će se “isključiti” kako bi zaposlenima dala odmor nakon teške godine, javlaj BBC.

– Odvojite vreme da se opustite, odete negde i provedete vreme sa svojim najmilijima. Nemojte da radie, prošla godina je bila teška i prošli ste traumatične događaje. Ovo nije samo slobodna sedmica, ovo je priznanje firme da možemo na prvo mesto da stavimo mentalno zdravlje i opet odradimo sav posao – rekao je Mat Maraco jedan, od šefova kompanije u poruci osoblju.

“Najki”, jedan od vodećih svetskih proizvođača sportske opreme, ima za sobom uspešnu poslovnu godinu sa povećanjem prodaje i zaliha od 20 odsto.

Sve veći broj zaposlenih prijavljuje da se osećaju previše iscrpljeno kako pandemija u SAD ne prolazi, a mnogi nastavljaju da rade kod kuće.

Pročitajte još:

Velike američke kompanije, poput “Epla”, “Ubera” ili banke “Vels Fargo”, takođe, su odložile planove za povratak osoblja u kancelariju, jer zaraza širom SAD eskalira iako se očekivalo da će do sada splasnuti.

I „društvene“ kompanije daj u slobodne nedelje svojim radnicima. Kompanija za onlajn upoznavanje “Bambl”, poručila je još u junu svojim oko 700 radnika da se odmore i posvete sebi a “Linkdin”, je još u aprilu „odmorio“ radnike.dao slobodnu sedmicu radi odmora i oporavka, navodi BBC.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike